Mircea Ursache - atac dur la ASF şi BVB

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 februarie 2019

Mircea Ursache

Mircea Ursache

"Conducerea BVB îşi finanţează cheltuieli uriaşe de deplasare în ţări exotice, din banii bursei", susţine fostul oficial al ASF

Mircea Ursache, fostul vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), responsabil pentru piaţa de capital, a lansat un atac dur la adresa ASF şi a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), domnia sa acuzând cele două instituţii de lipsă de seriozitate ceea ce, în opinia sa, trădează o atitudine anti-europeană.

Fostul vicepreşedinte al ASF a declarat: "Un element anti-european (n.r. al pieţei noastre de capital) este tendinţa de a masca lipsa de preocupare în sectorul pieţelor financiare, şi aici mă refer strict la piaţa de capital, prin activităţi conexe. Este o explozie totală vizavi de educaţia financiară în cadrul unor instituţii precum ASF sau BVB. (...). La ASF s-a ajuns ca trunchiurile comune, cele suport, să fie mai numeroase decât specialiştii de piaţă (asigurări, pensii private şi piaţa de capital), adică peste 50%, în condiţiile în care nicăieri structurile suport nu pot depăşi 30% din angajaţi. Se inventează tot felul de conferinţe ... Bursa, când s-a prăbuşit cel mai rău şi avea tranzacţiile cele mai reduse, s-a gândit să facă un «Oscar» la Teatrul Naţional, din banii cu care, de la Preşedintele Consiliului de Administraţie şi până la Directorul General, îşi finanţează cheltuieli uriaşe de deplasare în ţări exotice. Componenta anti-europenă în acest caz se numeşte neseriozitate. Oamenii învestiţi cu funcţii, indiferent unde sunt, trebuie ca, pe parcursul mandatului lor, să se ocupe de probleme, pentru că, până la urmă, şi bursa este o structură care trebuie să aibă profit".

Domnul Ursache a adăugat: "Pot să spun cu sinceritate că, pe timpul lui Ludwik Sobolewski (n.r. fostul director general al BVB), preocuparea pentru lichiditate şi pentru atragerea de noi emitenţi din zona privată era mult mai pregnantă decât cea de astăzi, cu actuala structură de conducere a Bursei de Valori Bucureşti".

Afirmaţiile lui Mircea Ursache, care a fost la conducerea ASF timp de cinci ani, până în 2018, au fost făcute la finele săptămânii trecute în cadrul unei conferinţe organizată de Finmedia.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pai nu ai fost tu seful lor ? Dece nu ai aplicat o corectie?

    1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro