Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

O nouă ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti (IWCB)

Frăţia Vinului /

O nouă ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti (IWCB)

Concursul este programat între 25 şi 28 mai 

Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONVPV) anunţă o nouă ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti (IWCB), ce se va desfăşura în perioada 25-28 mai la Bucureşti.

IWCB se desfăşoară sub înaltul patronaj al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV).

După o atentă monitorizare, începând cu anul 2016, IWCB a fost acceptat în "superliga" Fedetaţiei Marilor Concursuri Internaţionale de Vinuri şi Băuturi Spirtoase - VINOFED.

Ca o primă noutate, în 2017, fiecare comisie de jurizare (panel) va fi formată din 7 juraţi (şi nu din 5 ca în majoritatea concursurilor), din care 4 specialişti străini în fiecare panel. Prin acest efort acurateţea evaluării IWCB ajunge la un nivel nemaiatins până în prezent.

Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) desemnează, cu autoritate, degustătorii evaluatori români, asigură securizarea probelor şi parcurgerea corectă a tuturor procedurilor impuse de regulament.

Cătălin Păduraru, CEO IWCB, afirmă: "Idealul ar fi ca IWCB să fie folosit de autorităţi, valorificat de asociaţiile de producători, de instituţiile de învăţământ superior pentru a culege date prelucrate şi pentru a-şi expune mesajele, materialele ştiinţifice, în faţa unei comunităţi compacte, valoroase, greu de «atins» în mod individual. Beneficiile şi economiile sunt evidente".

Sincronizarea cu noile tendinţe mondiale este dovedită de IWCB prin introducerea spre evaluare a vinurilor "eco" în grupe distincte.

În anul 2016, au intrat în competiţie 1495 de probe din 32 de ţări producătoare, probele producătorilor din străinătate reprezentând 52% din totalul înscrierilor. 238 de operatori români şi străini au trimis probe la IWCB.

IWCB este principalul instrument de calibrare şi comunicare pentru piaţa vinului din această parte a globului, cu influenţe benefice majore pentru toţi producătorii de vin din lume, dar şi pentru economia românească.

Conform datelor oferite de APEV (Asociaţia Producătorilor şi exportatorilor de Vin din România), la sfârşitul anului 2015, România ocupă:

- a 5-a poziţie în UE după suprafeţele cu viţă de vie (după Spania, Franţa, Italia, Portugalia) şi este în primele 15 ţări la nivel mondial;

- a 5-a poziţie în UE după cantitatea de struguri produsă (după Italia, Spania, Franţa, Germania);

- a 6-a poziţie în UE la producţia de vin (după Italia, Franţa, Spania, Portugalia, Germania).

Conform aceleiaşi surse, la sfârşitul anului 2015, producţia de vin a României era de 3,627 milhl, iar consumul de vin în România atingea 3,990 milhl.

Un concurs de asemenea calibru atrage atenţia asupra României, cu efecte imediate de imagine, dar şi economice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS