OMUL S(F)MINTESTE LOCULCorturi politice

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul /

Corturi politice

Bannere şi corturi cu diverse mesaje au împânzit oraşul. Chestiunea campaniei electorale dinaintea celei oficiale a fost deja discutată, orice "gard legis­lativ" e dotat şi cu o portiţă.

Ne oprim acum asupra unui cort. Alb cu o structură metalică neagră. A fost montat pe scuarul pietonal din mijlocul unei intersecţii cu mai bine de trei săptămâni în urmă.

Firesc, între două traversări orice om vrea să afle care sunt noutăţile politice.

Trei tineri au lucrat cu febrilitate într-o duminică după-amiază pentru a ridica acest semn al existenţei unei formaţiuni politice. Ai fi putut crede că succesul alegerilor ţine de rapiditatea cu care se montează cortul.

Întrebaţi de ce pun "gura" cortului direct în locul unde mereu sunt parcate maşini, constructorii au spus că ştiu ei mai bine ce au de făcut şi s-a dovedit că aşa este. Ferestre care dau direct într-un zid şi nu oferă niciodată lumină s-au mai văzut.

La câteva ore după ce echipa de montaj a plecat a început să bată vântul. Acoperişul din pânză a plecat şi el la plimbare prin intersecţie. Un om l-a interceptat şi l-a băgat în cort, între timp a venit noaptea şi acoperişul şi-a găsit o altă utilizare, într-o altă zonă, un alt om l-a băgat într-un sac. În cele trei săptămâni scurse de la instalare cortul a rămas singur şi nefolosit. Nimeni nu l-a vizitat, cu două - trei excepţii, dar şi atunci au fost cazuri de forţă majoră, în zonă nu există toalete publice. Cortul părăsit ne vorbeşte des­pre felul în care se poartă dialogul între aleşi şi alegători. O parte se face că are ceva de spus, cealaltă mimează că ascultă şi înţelege. O parte are de câştigat din acest joc, cealaltă se plânge, dar doar după alegeri. Nişte bani sunt irosiţi inutil.

Cortul e gol. Vântul i-a luat doar acoperişul, pereţii sunt încă bine ancoraţi în pământul patriei.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Niste mizerii estetice aceste corturi!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS