În condiţiile în care firmele germane se luptă să se redreseze în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), Ministerul Justiţiei plănuieşte să le permită să se restructureze şi să evite procedura de insolvenţă, dacă au un model de afaceri "convingător", informează Deutsche Welle, conform Agerpres.
Sâmbătă, Ministerul Justiţiei din Germania a introdus un set de propuneri care vizează relaxarea reglementărilor privind insolvenţa şi oferirea de timp suplimentar companiilor pentru a achita banii datoraţi creditorilor, precum şi atenuarea criteriilor pentru verificarea supraîndatorării.
"Companiile care le pot arăta creditorilor perspective realiste de restructurare ar trebui să-şi poată implementa conceptul în afara procedurilor de insolvenţă", a declarat ministrul german al Justiţiei, Christine Lambrecht.
Propunerea prevede stabilirea unui cadru legal pentru această restructurare, şi extinderea termenului limită până la care companiile supraîndatorate declară faliment, de la trei la şase săptămâni.
Firmelor care au făcut datorii exclusiv în urma pandemiei li se va permite să se restructureze dacă pot convinge majoritatea creditorilor că au un model de afaceri "convingător", a explicat Lambrecht.
Reformele ar urma să intre în vigoare la începutul lui 2021, şi se aplică companiilor afectate de pandemie care încă nu-şi pot plăti facturile atunci când va expira extinderea actualelor reglementări privind insolvenţa, la 31 decembrie 2020.