Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Performanţă remarcabilă la Olimpiada Internaţională de Matematică

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură /

Performanţă remarcabilă la Olimpiada Internaţională de Matematică

Elevii din ţara noastră au obţinut o medalie de aur, două de argint şi trei de bronz la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică (OIM), des­făşurată la Bath (Marea Britanie), informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Medalia de aur a fost cucerită de Edis Memiş (Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa), rezultat care îi asigură clasarea între cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume.

Medaliile de argint au fost obţinute de Sergiu-Ionuţ Novac (Liceul Teoretic "Coriolan Brediceanu" din Lugoj) şi Sebas­tian-Mihai Şimon (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Tudor-Darius Cardaş (Colegiul Naţional "A.T. Laurian" din Botoşani), Andrei-Theodore Mărginean şi Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) au fost recompensaţi cu medalii de bronz.

Delegaţia noastră a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti - leader) şi însoţită de conf. univ. dr. Mihai Chiş (Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara - deputy leader), prof. univ. dr. Radu Gologan (preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România - observator şi membru al Consiliului de Conducere OIM) şi Lucian Ţurea (Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti - observator). "Acest palmares excelent a fost reuşit în condiţiile în care echipa României din acest an este una dintre cele mai «tinere» din istoria participării ţării noastre, patru dintre olimpici fiind la prima prezenţă într-un concurs internaţional de seniori de un asemenea nivel", preci­zează MEN.

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiţie dintre olimpiadele internaţionale consacrate ştiinţelor. A fost lansată în 1959 la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din ţara noastră, fiind organizată la Braşov, într-o formulă ce a inclus şapte state. În total, ţara noastră a găzduit Olimpiada Internaţională de Matematică de şase ori, ultima oară anul trecut, la Cluj-Napoca. 

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS