Performanţe tricolore la Olimpiada Internaţională de Filosofie

Ziarul BURSA #Cultură /

Lotul olimpic de filosofie al ţării noastre a obţinut două menţiuni la cea de-a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie (IPO), desfăşurată la Roma.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Educaţiei Naţionale, performanţa a fost reuşită de Horia-Ştefan Lixandru (Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti - premiul I în cadrul etapei naţionale) şi Ioan-Victor Popa (Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti - premiul al II-lea la etapa naţională). Echipa a fost coordonată şi însoţită de Elena Florina Oţet, profesor la Liceul "Andrei Mureşanu" din Braşov, membru fondator al competiţiei şi membru al juriului internaţional, şi prof. Eugen Stoica, membru al juriului şi comitetului internaţional de organizare.

Conform MEN: "Tema generală a competiţiei din acest an a fost «Cultural Heritage and Citizenship» şi a prilejuit prezentări şi dezbateri academice pentru toţi participanţii: elevi şi profesori. Au fost prezenţi peste 100 de concurenţi din 48 de ţări (Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud)". Olimpiada Internaţională de Filosofie a fost înfiinţată în 1993 la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria şi este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat fără întrerupere şi a găzduit în două rânduri această competiţie la Braşov (1998) şi Iaşi (2008).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS