Pentru a patra oara de la inceputul campaniei "Reciclam & Plantam Impreuna", echipa glo din cadrul BAT Romania s-a reunit cu o misiune clara: sa transforme angajamentul asumat fata de mediu in rezultate concrete, potrivit unui comunicat emis redacţiei. Campania "Reciclam & Plantam Impreuna", dezvoltata in Romania, a adus laolalta echipa de brand alaturi de consumatori glo si colegi din cadrul BAT pentru un eveniment de plantare care a marcat un moment important: peste 23.000 de copaci plantati de la inceputul campaniei, o dovada vie a ceea ce putem realiza cand contribuim impreuna pentru viitorul comunitatii.
glo este dispozitivul pentru incalzirea consumabilelor din tutun si plante din portofoliul BAT, iar echipa de brand a lansat in 2023 campania "Reciclam & Plantam Impreuna" cu un prim eveniment de plantare in judetul Buzau. In prezent, dupa patru astfel de evenimente, peste 23.000 de copaci au prins radacini in judetele Buzau si Calarasi, cu peste 200 de voluntari - consumatori glo, angajati ai BAT Trading si Global Business Solutions (GBS), centrul pentru servicii integrate al BAT din Bucuresti - implicati constant in proiect, intr-un efort comun de a contribui la protejarea mediului si la crearea unui viitor mai bun pentru comunitate. Mesajul campaniei este simplu: fiecare dispozitiv glo returnat in punctele de colectare disponibile la nivel national inseamna un copac plantat in cadrul campaniei. Un gest simplu cu un impact semnificativ: sustenabilitatea este responsabilitatea fiecaruia dintre noi.
"Fiecare dispozitiv returnat inseamna tot mai multi copaci plantati, de aceea invitam consumatorii sa fie parte din acest demers pentru protejarea mediului. In centrul promisiunii noastre de brand se afla angajamentul pentru schimbari pozitive, bazate pe scop, responsabilitate si o viziune pentru un viitor mai bun, iar aceasta campanie transforma promisiunea in realitate. Nu doar vorbim despre sustenabilitate, ci actionam concret prin fiecare dispozitiv reciclat si copac plantat. Suntem mandri sa fim parte din aceasta calatorie, pentru comunitatile noastre si pentru planeta pe care o locuim impreuna", a spus Angelo Palladino, Directorul de Marketing al Ariei Europa de Sud Est (SEE) din cadrul BAT
Compania a dezvoltat o abordare circulara pentru intregul ciclu de viata al produselor sale. In 2021, BAT Romania a lansat un program de colectare la nivel national a versiunilor anterioare ale dispozitivului glo, cu diferite campanii de comunicare dezvoltate in acest sens. In 2023, programul a fost extins pentru a include si colectarea Vuse, dispozitivul pentru vapat din portofoliul companiei. In prezent, la nivel national sunt functionale circa 450 de puncte de colectare• si peste 155,000 de dispozitive au fost astfel returnate in vederea reciclarii.
BAT isi propune sa integreze principiul circularitatii in toate produsele sale. Transformarea economiei liniare necesita schimbarea modului in care afacerile concep, produc, utilizeaza si elimina produsele.
In 2024, compania a lansat Vuse Go 1000, un produs pentru vapat de unica folosinta cu baterie detasabila, pentru a facilita o reciclare mai eficienta. Obiectivul este ca toate produsele pentru vapat (de unica folosinta sau reincarcabile cu sistem inchis) sa includa baterii detasabile in toate pietele din cadrul ariei Europa de Sud Est a BAT, pana la finalul anului 2026.
In cazul dispozitivelor glo, a fost eliminat invelisul de polipropilena pentru dispozitiv si kit si au fost inlocuite tavitele din plastic cu o alternativa pe baza de pasta de hartie. In 2024, cu fiecare noua versiune a dispozitivelor noastre glo Hyper, am crescut progresiv proportia de materiale reciclate in ambalaj. Mai exact, continutul reciclat al ambalajului a crescut de la 34% in Hyper Air la 71% in Hyper Pro. De asemenea, ne propunem ca noile dispozitive sa fie echipate cu baterii detasabile si inlocuibile.
Principiile noastre de eco-design vor cuantifica impactul materialelor utilizate in produse. Credem ca parteneriatele sustinute cu organizatii de gestionare a deseurilor si campaniile de informare a consumatorilor sunt esentiale pentru gestionarea produselor si dupa utilizare. Aceasta problema globala poate fi abordata doar prin solutii locale personalizate, in functie de infrastructura si cerintele nationale de gestionare a deseurilor. In Romania, am incheiat un parteneriat cu o companie de gestionare a deseurilor pentru programul de colectare in vederea reciclarii a tuturor produselor glo si de vapat utilizate.
Opinia Cititorului