PIAŢA VALUTARĂ Leul a evoluat mai lent decât valutele din regiune

Veronica Plăcintescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Euro s-a apreciat ieri, faţă de leu, cu 0,03 bani, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,4331 lei/euro.

Evoluţia monedei noastre în raport cu euro a fost liniştită, intervalul de variaţie fiind unul îngust, de 4,4260-4,4380 lei/euro, ne-au precizat dealerii.

Sursele din piaţă susţin că sesiunea de ieri a fost "ciudată", întrucât nu a existat o similitudine între evoluţia monedelor din regiune şi cea a leului. Dealerii ne-au spus că, cel mai probabil, moneda naţională va cunoaşte o apreciere notabilă abia în cursul zilei de astăzi.

Licitaţia de titluri de stat cu maturitate la un an care a avut loc ieri s-a încheiat uşor sub aşteptările dealerilor, randamentul maxim nefiind depăşit de piaţa secundară.

Dolarul a coborât uşor ieri, cu 0,06 bani faţă de leu, comparativ cu şedinţa de tranzacţionare de miercuri, Banca Centrală afişând un curs de referinţă de 3,2809 lei/dolar.

Cursul de schimb pentru francul elveţian a fost anunţat la o valoare de 3,5945 lei/franc, acesta coborând de la 3,5982 lei/franc, nivel atins în şedinţa precedentă.

Gramul de aur a fost cotat, ieri, la 138,7426 lei, în scădere cu 0,2194 lei comparativ cu valoarea stabilită în şedinţa anterioară, de 138,9620 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS