Poiana Braşov, pregătită pentru startul celei de-a şasea ediţii a Cupei Teleferic la schi alpin

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Sport / 23 ianuarie

Poiana Braşov, pregătită pentru startul celei de-a şasea ediţii a Cupei Teleferic la schi alpin

English Version

Juniorii de la cluburile sportive de schi alpin din ţara noastră se vor întrece, în zilele de 25 şi 26 ianuarie 2024, în cadrul celei de-a şasea ediţii a Cupei Teleferic, eveniment care se va desfăşura pe Pârtia Lupului Superior din Poiana Braşov.

După o întrerupere cauzată de pandemia Covid 19 şi o alta cauzată anul trecut de lipsa zăpezii, organizatorii au reuşit ca în 2024 să pregătească o nouă ediţie a Cupei Teleferic, care face parte din calendarul competiţional al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon.

Peste 100 de copii cu vârsta maximă de 12 ani, dar şi juniorii de la grupele Under 14 şi Under 16 ale cluburilor de schi alpin din ţară vor lupta pentru podium în probele de slalom şi slalom uriaş. Potrivit reprezentaţilor companiei Comprest Amenajare Pârtii Poiana Braşov, pârtia de competiţie va fi la standardele aşteptate de sportivi şi antrenori, ea fiind amenajată din timp, ninsoarea de la finalul săptămânii trecute menţinând condiţiile optime pentru desfăşurarea evenimentului.

Teleferic Grand Hotel Poiana Braşov, dar şi partenerii deveniţi deja tradiţionali - Mastercard, Husqvarna, BCR, Altex, Băneasa, Călimani, Cefin Trucks, Stoica şi Asociaţii, Omniasig şi O'Fresh - pun la bătaie premii importante astfel încât competiţia să fie cât mai interesantă. Categoriile de vârstă acceptate în concurs sunt HC (până în 12 ani), U14 şi U16, iar premiile nu sunt de neglijat: 1.200 lei pentru ocupanţii locurilor 1 atât la fete cât şi la băieţi, 1.000 de lei pentru locul 2 şi 800 de lei pentru cei aflaţi pe poziţia a 3-a la finalul fiecărei probe.

Ştefan Ţînţ, iniţiatorul competiţiei, ne-a declarat: "Ideea acestei competiţii, încă de la prima ediţie din 2017, a fost să revigorăm schiul alpin pe plan naţional. Chiar dacă ultimii ani au fost mai dificili, am continuat să încercăm să trezim apetitul tinerilor pentru acest sport. Cupa Teleferic este singura competiţie de schi alpin din ţara noastră care oferă copiilor şi juniorilor premii în bani, sume care sunt importante atât pentru ei, cât şi pentru cluburile la care se antrenează. Pentru anul viitor, dorim să oferim premii mai atractive, adică participanţii care vor termina în primele 6 sau 12 locuri la fiecare probă să beneficieze gratuit de două săptămâni de antrenament într-o ţară din Alpi. Sperăm ca astfel să atragem cât mai mulţi participanţi la această competiţie".

Organizatorii ne-au transmis că bugetul alocat anul acesta pentru desfăşurarea competiţiei se ridică la 75.000 euro, din care 25.000 reprezintă contribuţia Teleferic Grand Hotel şi a companiei Husqvarna, anul viitor urmând ca bugetul să crească cu 50% pentru asigurarea sumei necesare pentru sportivii care vor fi trimişi să se pregătească două săptămâni într-o ţară din munţii Alpi.

Menţionăm că la competiţia de schi alpin care se va desfăşura la mijlocul acestei săptămâni la Poiana Braşov nu este percepută nicio taxă de participare, iar participanţii la competiţie au asigurat transportul până la linia de start de către compania Ana Teleferic care administrează transportul pe cablu în Poiana Braşov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb