Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Pregătirile pentru JO de la Tokyo nu se "împiedică" de pandemie

O.D.
Ziarul BURSA #Sport /

Optimismul nu le lipseşte japonezilor, deşi în ceea ce priveşte următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, pandemia le-a dat planul iniţial complet peste cap. Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au declarat că starea de alertă sanitară instituită în Japonia din cauza pandemiei de coronavirus nu va afecta pregătirile pentru evenimentul care va avea loc în 2021.

După anunţul amânării cu un an a Olimpiadei japoneze, la jumătatea lunii martie, responsabilii Tokyo-2020 s-au afundat în sarcina complexă de reorganizare a bugetelor, siturilor sportive şi altor aspecte logistice.

"Ceea ce facem reprezintă o provocare fără precedent, dar o facem în cel mai bun mod posibil, astfel încât să nu aibă niciun impact asupra pregătirilor pentru Jocuri", a spus purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare Tokyo-2020, Masa Takaya. Organizatorii nu au făcut, deocamdată, progrese vizibile în niciunul dintre cele două aspecte principale aflate în suspans - garantarea disponibilităţii siturilor pentru evenimente sportive pentru vara lui 2021 şi stabilirea costurilor pe care le va genera amânarea Jocurilor - "'dar continuă să lucreze" la cele două teme, a asigurat Takaya. De asemenea, nu există nicio dată concretă pentru închiderea ambelor probleme, potrivit purtătorului de cuvânt, care a sugerat că se aşteaptă la progrese cu ocazia următoarelor întâlniri pe care organizatorii le vor avea cu oficialii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO). Comitetul Executiv al CIO este convocat pe 14 iulie, prin videoconferinţă, urmând să se stabilească şi dacă următoarea Sesiune sau adunare generală va putea fi organizată pe acelaşi sistem, în data de 17 iulie. În ceea ce priveşte disponibilitatea siturilor pentru evenimente sportive, purtătorul de cuvânt a afirmat că "în prezent au loc negocieri" şi este de aşteptat ca acesta să se încheie "cât mai curând posibil", deşi a precizat că fiecare caz "este diferit". Majoritatea instalaţiilor sportive care urmau să fie utilizate pentru Tokyo 2020 au fost rezervate doar pentru vara acestui an, aşa cum este cazul Satului Olimpic, construit pentru a servi drept loc de cazare pentru sportivi, dar care urma să fie utilizat în scopuri rezidenţiale private, începând din luna septembrie. Organizatorii sunt însă încrezători că se va găsi o soluţie în această privinţă. În Japonia a fost declarată starea de alertă sanitară la începutul lunii aprilie, o măsură care vizează reducerea răspândirii Covid-19 şi pe care guvernul a decis să o extindă până la sfârşitul lunii mai.

Japonezi nici nu concep o nouă amânare a jocurilor, declaraţiile fiind destul de clare în acest sens, ori vor avea loc în 2021, ori deloc.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS