Premierul Bulgariei avertizează distribuitorii de electricitate că şi-ar putea pierde licenţele

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Premierul Bulgariei avertizează distribuitorii de electricitate că şi-ar putea pierde licenţele

Premierul bulgar Plamen Oreşarski a atenţionat, ieri, distribuitorii de energie că îşi vor pierde licenţele dacă nu respectă prevederile legale, acesta fiind cel mai recent avertisment venit din partea unui politician bulgar într-o dispută între companii şi autoritatea de reglementare.

Oreşarski a adăugat că nu are informaţii privind existenţa unor presiuni politice asupra comisiei de stat pentru energie şi ape referitoare la autorizaţiile distribuitorilor de energie, transmite publicaţia Novinite, citată de Mediafax.

Autoritatea de reglementare trebuie să decidă până pe 12 mai dacă să anuleze licenţele operatorilor, din cauza unor datorii ale acestora către Compania Naţională de Electricitate NEK. Această companie susţine că distribuitorii CEZ (care este prezent şi în România) şi Energo-Pro, din Cehia, şi EVN din Austria îi datorează mai multe milioane de leva.

Distribuitorii de energie solicită la rândul lor despăgubiri de 150 de milioane de leva (75 milioane euro) pentru subvenţiile pentru energie regenerabilă neîncasate, explicând că au reţinut o parte din sumă pentru echilibrarea bugetelor.

NEK a avertizat că nu a primit banii cuveniţi de la distribuitori şi că acest fapt poate pune în pericol securitatea energetică şi furnizarea de energie către consumatori.

Comisia Europeană a trimis o scrisoare ministrului Economiei, Dragomir Stoinev, în care cere explicaţii privind comportamentul Bulgariei faţă de companii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS