Procurorii au trimis în judecată 64 de persoane acuzate de fraudarea bacalaureatului

Marius Constantin
Anticorupţie /

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea în judecată, prin rechizitoriu, a unui număr de 64 de inculpaţi, printre care directori şi directori adjuncţi ai unor licee şi şcoli generale din judeţul Giurgiu, funcţionari din cadrul Inspectoratului General Şcolar Giurgiu, precum şi profesori evaluatori, acuzaţi de fraudarea examenului de bacalaureat.

Procurorii menţionează, în rechizitoriul întocmit, că în perioada august - septembrie 2013, cadrele didactice inculpate au iniţiat un sistem de fraudare a examenului de bacalaureat - sesiunea din toamnă, la nivelul mai multor centre de corectare, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

În acest sens, persoanele cu funcţii de conducere inculpate în dosar au fost contactate de părinţii unor candidaţi ori persoane interpuse pentru a asigura promovarea examenului de bacalaureat a unor candidaţi prin mijloace ilicite, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 1.000 euro pentru fiecare candidat, în raport de numărul de probe susţinute.

Cadrele didactice au stabilit un sistem de semne şi parole ce au fost transmise candidaţilor, pe care aceştia le-au înserat în conţinutul lucrărilor de concurs pe prima pagină, ultimul rând.

În acelaşi timp, sistemul de semne şi parole a fost transmis către profesorii evaluatori care au fost recompensaţi prin intermediul şefilor de centre de corectare, în funcţie de numărul de lucrări identificate cu semne, evitându-se astfel legătura directă dintre evaluator şi candidat.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale Anticorupţie şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciul Român de Informaţii.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Giurgiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro