Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Profitul net al Transgaz a crescut cu 131%, în primele nouă luni

E.D.
Companii #Energie /

Rezultatul, cu 50% peste cel prevăzut în BVC 

Profitul brut al Transgaz s-a ridicat la 216,939 milioane lei în primele nouă luni ale acestui an, cu 91% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net a avut o urcare de 131%, ajungând la valoarea de 212,418 milioane lei, potrivit raportului transmis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Raportul arată că profitul brut este mai mare cu 50% faţă de cel prevăzut în BVC, respectiv profitul net este mai mare cu 58%.

Veniturile totale ale companiei sunt mai mari cu 15% faţă de realizările perioadei similare a anului 2013, înregistrându-se o depăşire de 165,027 milioane lei, datorită, în principal, creşterii tarifului de rezervare capacitate faţă de perioada similară a anului anterior.

Veniturile financiare au crescut datorită încasării unui avans din lichidarea NIC şi a reconcilierii sumelor virate într-un cont escrow de către consorţiul Shah Deniz.

Cheltuielile totale scad cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, nivelul acestora fiind cu 51,913 milioane lei mai mic datorită, în principal, economiilor înregistrate la cheltuielile financiare (în anul precedent a fost constituit provizionul de 110,671 milioane lei pentru deprecierea participaţiei Transgaz la capitalul social al Nabucco Gas Pipeline International GmbH).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS