Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica (BCC) cu Patria Bank a primit aprobarea prealabilă din partea Băncii Naţionale a României, permiţând celor două bănci să demareze formalităţile finale de înregistrare a noii bănci şi să înceapă operaţiunile necesare pentru a integrarea efectivă, potrivit unui comunicat al Patria Bank, trimis redacţiei.
"Suntem bucuroşi că proiectul de fuziune a intrat in linie dreaptă, odată cu primirea aprobării prealabile din partea Băncii Naţionale, şi suntem optimişti că procesul de poziţionare a noii bănci pe o traiectorie ascendentă va fi accelerat începând cu anul 2017, după implementarea efectivă a fuziunii", a declarat Horia Manda, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Comerciale Carpatica şi al Patria Bank.
Conform sursei citate, în perioada imediat următoare vor fi demarate toate acţiunile necesare integrării celor două băncii şi pregătirii pentru a deveni o singură bancă, o atenţie deosebită fiind acordată realizării unei tranziţii uşoare pentru clienţi şi parteneri, urmărind menţinerea bunei relaţii dezvoltate până în prezent.
1. fără titlu
(mesaj trimis de BCC în data de 01.12.2016, 08:07)
Sigur actionarii minoritari vor fi dezavantajati pentru ca vor incerca sa faca tot felul de inginerii..... Banca nationala sa fie atenta la implinirea regulilor care exista dar care pot fi incalcate in defavoarea minoritarilor....
2. fără titlu
(mesaj trimis de Noe în data de 01.12.2016, 10:42)
Minoritarii nu vor mai conta. BNR a mai pus la pământ o banca românească. Dincolo de Greșelile fostului acționar majoritar al BCC, BNR a contribuit decisiv la prăbușirea BCC. Din păcate,actuala echipa de management a băncii Patria nu va putea revitaliza banca. Dacă delistează banca transparenta fata de micii acționari va pieri. Vom trai si vom vedea.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2016, 12:40)
Ramine de vazut, insa se prefigureaza o delistare. Aceasta ar presupune insa o majorare de capital social in urmatoarele 12 luni..... Intr-un astfel de scenariu actionarii minoritari ar fi defavorizati.
4. Credit
(mesaj trimis de Dan Sarboiu în data de 01.12.2016, 13:15)
De ce sa nu dam credit, unei incercari care din opinia mea, este pozitiva. De ca sa gandim de la inceput rau, cand daca nu se demara aceasta fuziune, sigur era rau. De ce sa nu gandim ca exista posibltatea reintegrarii in sistemul bancar, a unei viitoare banci cu capital majoritar ROMANESC? Succes integrarii pornite !
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2016, 22:07)
De unde capital majoritar romanesc?! Noua banca rezultata din fuziunea Carpatica - Patria Bank o sa aiba capital majoritar (in jur de 85%) strain, respectiv Emerging Europe Accession Fund (EEAF)
5. fără titlu
(mesaj trimis de BESTEA minoritarul în data de 01.12.2016, 20:11)
Atentie minoritarilor! veti pati ca noi minoritarii de la BCR; "noua" banca, mai sanatoasa si mai intarita va fi ani buni numai pe "pierdere" pana cand voi minoritarii veti ajunge la concluzia ca decat sa nu primesti niciun dividend, mai bine iti vinzi actiunile , pe cat ti se ofera/adica pe nimic.
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2016, 22:10)
Daca banca va fi delistata vom avea un squeeze-out, adica toti actionarii minoritari vor fi scosi din actionariat (desigur actiunile o sa fie cumparate de catre majoritar). Pentru asta insa e nevoie ca fondul EEAF sa ajunga la 95% din actiuni.
5.2. Desigur ca (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.12.2016, 19:09)
......desigur actiunile o sa fie cumparate de catre majoritar...
In mod sigur....... la pret de nimic.
6. Raspuns 4.1
(mesaj trimis de Dan Sarboiu în data de 01.12.2016, 22:44)
Carpatica are capital romanesc 45,0 mil €, tot EEAF - ul are resurse de 70,0 mil €. Totate resursele lor intra in aceasta absortie ?
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.12.2016, 01:16)
Eeaf are acuma dupa ce Carabulea si-a vindut toata detinerea cca 85% din BCC. alutfel spus capitalul romanesc e pe la 5-7 mimioane euro.