RAPORT XTB ROMÂNIA:Acţiunile Romgaz ar putea creşte cu 12,4% în următoarele şase luni

F.A.
Piaţa de Capital /

Acţiunile societăţii Romgaz ar putea ajunge, în următoarele şase luni, la 33,74 de lei/unitate, cu 12,47% mai mult faţă de preţul de ofertă de 30 de lei, şi cu 18,38% faţă de preţul cu discount de 5%, de 28,5 lei/unitate, se arată într-un raport al companiei XTB România.

Prognoza are la bază o analiză comparativă care ia în calcul companii din Rusia, Suedia, Polonia, ţara noastră şi Norvegia, precizează documentul citat.

Claudiu Cazacu, Analist-Şef al XTB România, declară: "Orice estimare pe termen mediu şi lung trebuie să ia în calcul anumite riscuri, unele dintre ele fiind semnificative. Performanţa companiei poate fi afectată pe termen lung de epuizarea resurselor - în condiţiile în care nu mai apar descoperiri de zăcăminte majore, de posibila imixtiune a statului, care rămâne acţionarul majoritar după ofertă, în afacerile companiei şi de majorarea redevenţelor şi a taxelor. O altă categorie de riscuri provine din tranzacţionarea liberă a acţiunilor: sporirea ofertei prin scoaterea în piaţă a unui pachet suplimentar din partea statului (puţin probabil în 2014) sau a Fondului Proprietatea (limitat la vânzare pentru 180 de zile)".

Oferta Romgaz s-a încheiat, prin prisma interesului suscitat, cu un succes neaşteptat şi neobişnuit pentru piaţa de capital autohtonă. Cererea a fost de 17 ori mai mare decât suma alocată pentru tranşa de retail, statul activând opţiunea de realocare între tranşe. Transferul de 5% dinspre tranşa instituţională spre cea "de retail" a avut doar un efect limitat, cei care au plasat ordine în segmentul de retail reuşind să cumpere mai puţin decât a 13-a parte din ceea ce îşi propuseseră.

Titlurile Romgaz vor începe, mâine, tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti cu simbolul "SNG" şi la Bursa de la Londra cu "SNGR".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS