Ratingul de sprijin al Băncii Transilvania a fost notat "fără plafon"

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 20 mai 2015

Fitch Ratings a anunţat astăzi revizuirea ratingului de sprijin al Băncii Transilvania, acesta fiind notat "fără plafon", demers pe care BT îl consideră firesc în contextul schimbărilor legislative la nivel european şi internaţional.

Potrivit BT, politicile iniţiate la nivel internaţional au redus substanţial posibilitatea oferirii de sprijin suveran băncilor comerciale din Statele Unite ale Americii, Elveţia şi Uniunea Europeană.

În raportul Fitch, citat într-un comunicat de presă al BT, se arată că majoritatea indicatorilor de rating BT rămân neschimbaţi, respectând cele precizate în evaluarea Fitch din iunie 2014: "rating BB-", cu perspectivă stabilă, pentru finanţările în valută pe termen lung şi "B" pentru cele pe termen scurt; rating de viabilitate "BB-".

Directiva UE de instituire a unui cadru pentru redresarea şi rezoluţia instituţiilor de credit şi a firmelor de investiţii, aplicată statelor membre UE de la 1 ianuarie 2015, oferă cadrul legal care stipulează că toate instituţiile bancare aflate în dificultate vor putea solicita sprijinul creditorilor şi acţionarilor lor şi mai puţin organismelor guvernamentale. Astfel, majoritatea băncilor din Uniunea Europeană înregistrează revizuiri similare ale indicatorilor.

În acest context legislativ, indicatorii Fitch Ratings precum ratingul de sprijin - care indică posibilitatea de a primi susţinere extraordinară în caz de nevoie, în special din partea autorităţilor guvernamentale şi plafonul de sprijin - care indică posibilitatea de a primi suport extraordinar în caz de nevoie de la acţionari sau din partea autorităţilor naţionale au înregistrat revizuiri fireşti. Astfel, plafonul ratingului de sprijin al BT a fost notat "fără plafon", iar plafonul de sprijin BT a fost revizuit la "5" de la "3".

Banca Transilvania a avut în în trimestrul I 2015 profit brut de 177,19 milioane lei. Banca are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din aproape 550 de sedii şi 1,91 de milioane de clienţi activi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro