La începutul lunii iulie 2025, Elon Musk a publicat pe X (fostul Twitter) o serie de documente, fragmente de corespondenţă şi notiţe „parţial desecretizate” din ancheta Epstein.
Musk a scris atunci: „Americanii merită să ştie cine a fost cu adevărat în cercul lui Epstein. Let the chips fall where they may”/ („Să cadă piesele unde-or cădea”).
Postările au explodat online şi au generat un val de solicitări în Congres pentru desecretizare completă.
Presiunea publică a făcut imposibil ca administraţia Trump să ignore subiectul. În loc să ofere claritate, reacţia Casei Albe a deschis o cutie a suspiciunilor: ce are de ascuns Trump?
Pam Bondi - avocatul personal al lui Trump devenit Procuror General
Donald Trump a numit-o pe Pam Bondi, fosta sa avocată personală, în funcţia de Procuror General al SUA.
Conflictul de interese e evident: persoana care l-a apărat pe Trump în trecut conduce acum Departamentul de Justiţie, exact în momentul în care numele preşedintelui apare în documentele Epstein.
Un articol Wall Street Journal şi confirmat de Reuters arată că Bondi, împreună cu adjunctul său Todd Blanche, l-au informat personal pe Trump, la Casa Albă, că numele său figurează în dosarele DOJ.
Avocatul îi raportează clientului ancheta care îl priveşte - iar clientul e preşedintele SUA.
Maxwell, interogată sub umbrela Justiţiei lui Trump
În iulie, Ghislaine Maxwell - condamnată la 20 de ani pentru complicitate la abuzurile lui Epstein - a fost intervievată oficial la Tallahassee de Todd Blanche, adjunctul lui Bondi.
Oficial, Maxwell a „răspuns sincer” şi „nu a cerut clemenţă”.
Neoficial însă, presa şi opoziţia politică pun întrebarea: E un interogatoriu menit să caute adevărul sau să protejeze preşedintele?
Pentru critici, faptul că tot acest proces e condus de o fostă avocată a lui Trump pare dovada unui sistem închis de protecţie - corupţie la nivel înalt.
Trump, desecretizare controlată şi opacitate totală
Sub presiunea creată de Musk, Trump a cerut „desecretizarea completă” a dosarelor Epstein. Gestul a fost prezentat ca un act de transparenţă. Dar o instanţă federală a respins cererea. Judecătoarea Mary Beth Hochul a spus că preşedintele „nu a demonstrat caracterul excepţional” al solicitării şi a subliniat că mărturiile marelui juriu rămân confidenţiale.
Rezultatul? Trump apare că vrea să „deschidă dosarele”, dar în realitate controlează prin oamenii săi ce poate fi desecretizat şi ce rămâne închis.
Albumul cu dedicaţii: Trump, Clinton şi umbrele lui Epstein
În paralel, dezvăluirea unui album aniversar din 2003 a pus gaz pe foc. Trump i-a trimis lui Epstein o scrisoare cu tentă sexuală, dactilografiată pe conturul unui nud feminin, semnând sub talia acesteia.
Bill Clinton a lăsat şi el un mesaj prietenesc. Alături de ei apar nume grele din finanţe, modă şi media.
Nu există acuzaţii penale directe împotriva lui Trump sau Clinton, dar asocierea constantă cu Epstein - acum însoţită de suspiciunea că Trump controlează Justiţia - face totul să pară mai mult decât întâmplare.
De la scandal sexual la scandal de corupţie
Cazul Epstein nu mai e doar povestea sordidă a unui miliardar şi a reţelei sale. În 2025, devine povestea despre cum un preşedinte poate deturna instituţii pentru a-şi proteja propriul trecut.
Numirea lui Pam Bondi, interogatoriile lui Maxwell sub umbrela Departamentului de Justiţie controlat de Casa Albă şi „desecretizarea selectivă” - toate conturează imaginea unui Trump care nu doar că încearcă să scape de umbrele Epstein, dar foloseşte puterea prezidenţială ca un scut personal.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.07.2025, 19:24)
multa gargara in stil woke , a trimis o scrisoate pe conturul unei femei ....ei si ce-i cu asta ?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.07.2025, 19:57)
dosarul epstein cu filmarile ridicate din casa lui epstein unde-i?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.07.2025, 22:47)
Tu trimiți asemenea scrisori necunoscutilor? Interesant. Tell us more.