Reclamaţia Nuclearelectrica privind preţurile reglementate ale ANRE, respinsă de CAB

E.D.
Companii #Energie /

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de chemare în judecată a ANRE depusă de Nuclearelectrica, în care compania energetică reclama că autoritatea i-a stabilit un preţ prea mic pentru vânzările de energie către piaţa reglementată, arată un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit acestuia, CAB a găsit ca neîntemeiată cererea Nuclearelectrica, care cerea anularea parţială a Deciziei preşedintelui ANRE nr. 3906/20.12.2013 privind aprobarea cantităţilor de energie electrică vândute pe bază de contracte reglementate şi a preţurilor reglementate pentru energia electrică livrată pe 2014 de SNN, precum şi emiterea unei decizii modificate în sensul recunoaşterii în calculul preţului reglementat a tuturor elementelor solicitate şi justificate de SNN care nu au fost luate în considerare de ANRE.

La sfârşitul anului trecut, autoritatea a stabilit că populaţia va fi alimentată cu energie produsă în principal de Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, cea din urmă urmând să primească un preţ de 145,8 lei/MWh, în condiţiile în care pe piaţa liberă preţul era de circa 170 lei/MWh.

Producătorii de energie au acţionat ANRE în instanţă, pe motiv că preţul fixat nu le acoperea nici măcar costurile de producţie. De-abia în luna iunie ANRE a decis să recunoască în preţ introducerea taxei pe construcţii speciale şi să majoreze uşor preţul reglementat pentru Nuclearelectrica, la 154,07 lei/MWh, cu efect de-a lungul semestrului II.

Nuclearelectrica poate face recurs în acest caz în termen de 15 zile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS