Reclamaţia Nuclearelectrica privind preţurile reglementate ale ANRE, respinsă de CAB

E.D.
Companii #Energie / 15 octombrie 2014

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de chemare în judecată a ANRE depusă de Nuclearelectrica, în care compania energetică reclama că autoritatea i-a stabilit un preţ prea mic pentru vânzările de energie către piaţa reglementată, arată un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit acestuia, CAB a găsit ca neîntemeiată cererea Nuclearelectrica, care cerea anularea parţială a Deciziei preşedintelui ANRE nr. 3906/20.12.2013 privind aprobarea cantităţilor de energie electrică vândute pe bază de contracte reglementate şi a preţurilor reglementate pentru energia electrică livrată pe 2014 de SNN, precum şi emiterea unei decizii modificate în sensul recunoaşterii în calculul preţului reglementat a tuturor elementelor solicitate şi justificate de SNN care nu au fost luate în considerare de ANRE.

La sfârşitul anului trecut, autoritatea a stabilit că populaţia va fi alimentată cu energie produsă în principal de Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, cea din urmă urmând să primească un preţ de 145,8 lei/MWh, în condiţiile în care pe piaţa liberă preţul era de circa 170 lei/MWh.

Producătorii de energie au acţionat ANRE în instanţă, pe motiv că preţul fixat nu le acoperea nici măcar costurile de producţie. De-abia în luna iunie ANRE a decis să recunoască în preţ introducerea taxei pe construcţii speciale şi să majoreze uşor preţul reglementat pentru Nuclearelectrica, la 154,07 lei/MWh, cu efect de-a lungul semestrului II.

Nuclearelectrica poate face recurs în acest caz în termen de 15 zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro