Relaxare în sport - 1 iunie, ziua redeschiderii porţilor

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 31 mai

Relaxare în sport - 1 iunie, ziua redeschiderii porţilor

Marea relaxare se va produce mâine, iar sportul va beneficia din plin de noile măsuri ale autorităţilor. Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că din data de 1 iunie vor intra în vigoare măsuri de relaxare majore pentru sport, între acestea numărându-se şi faptul că vor fi spectatori la competiţiile în spaţii închise: "Lumea sportului se bucură de la 1 iunie de importante măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, dar şi cu privire la activitatea sălilor de sport şi fitness şi a piscinelor interioare, ca urmare a aprobării în şe­dinţa de Guvern de ieri a Hotărârii pentru modificarea şi completarea ane­xelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531/2021. Hotărârea urmează a fi publicată în scurt timp în Mo­nitorul Oficial, urmând să intre în vigoare la data publicării".

Potrivit noilor reguli, suporterii vor putea reveni la evenimentele sportive în spaţii închise, fără ca organizatorii să mai aibă obligaţia de a solicita aprobări sau avize pentru a avea spectatori. Procentul în care aceştia vor putea participa la evenimente sportive este de până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului. Competiţiile sportive se vor putea desfăşura, în spaţii închise sau deschise, cu un procent mai mare de 25% din capacitatea maximă a spaţiului dacă persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore se vaccinează la intrarea în incintă. Această măsură deschide calea organizării de evenimente la capacitate maximă, fără alte avize sau aprobări, şi reprezintă un câştig major pentru sport, sportivi şi iubitorii sportului. Regulile generale aplicabile evenimentelor sportive în aer liber şi în spaţii închise se regăsesc în cuprinsul Ordinului comun MTS/ MS nr. 310/708/2021. Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak a declarat: "Veştile sunt foarte bune şi mă bucur de acest pas major către normalitate. El vine pe fondul evoluţiei favorabile a situaţiei pandemice, a scăderii constante a numărului de infectări şi cazuri grave şi a succesului campaniei de vaccinare. Responsabilitatea celor care au înţeles cât de importantă este contribuţia fiecăruia dintre noi la aceste procese a adus o deschidere fără precedent. Pentru sport, dar nu numai. Toţi ne dorim aceleaşi lucruri: viaţa normală, bucuria de a fi împreună, de a ne reintegra în normalitate, fără nicio teamă. Haideţi să continuăm pe acest drum! Noi suntem aici pentru a deschide treptat toate aceste uşi, dar nu putem face asta fără voi".

O altă noutate o constituie faptul că a fost reintrodusă posibilitatea accesului pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Astfel, la evenimentele sportive în spaţii închise şi deschise vor putea participa ca spectatori, în limita a 25% din capacitatea maximă a spaţiului: persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS- COV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. De asemenea, se redeschid la capacitate maximă sălile de sport şi/sau fitness, în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. O altă veste îndelung aşteptată este că se redeschid şi piscinele interioare, până la un procent de 70% din capacitatea maximă a spaţiului, în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligaţia operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a acestor bazine de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordinul comun al Ministrului Tineretului şi Sportului şi al Ministrului Sănătăţii. Ziua Copilului aduce un cadou mult aşteptat de iubitorii sportului, prac­ticanţi sau spectatori.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Dar și a relaxării parțiale, a speranței în victoria antiCOVrigi.

  La TV am văzut copiii vizitând Parlamentul cu "porțile larg deschise" , copii în aeroplane zburând liberi deasupra țării... și mi-a fugit gândul la ,,Cel mai iubit fiu al Țării,, L N Dragnel. Tristețe mare! Proiectul "Porțile deschise" l-au ocolit , dar curând însă, va fi văzut și el în... Liber-Aer zburând...  

  1. și totuși... Free Liviu, free...

   Căci iată, justiția orbită fiind, îl va dezpriponi pe Jupanu de județ TR și Mare Vătaf peste tot românu'. 

   Peste puțin timp Livică va fi văzut liber, la 10.000 m altitudine zburând către însorita sa plajă Braziliană. Cum ?, Păi iată că Parchetul European e însărcinat să "mestece" 3000 dosare, numai.  

   Miracol !! (al lui Liviu dosar e nr. 3001). 

   De la noi au cerut doar 200... căci suntem cunoscuți ca o țară sigură, necoruptă, cu 98% ortodocși credincioși în țepușa cea ascuțită a legii și cu frică de Domnul (Vlad Țepeș Vodă). 

   Miracol iarăși !! (dosarul lui Livică are nr. 201). 

   Ultima știre : a murit dosarul OLAF... "donatorul" cu 20 milioane euro va rămâne cu buza umflată.  

   Îi urau unii "La mulți ani cu executare, Dragnea", acolo pe 9 vieți jupâne la cât rău ai făcut țării, că îți mai vin si alte dosare penale. 

   Dar iată că : Free Liviu, free... zboară tovarășe.

   Facă-se voia Domnului Parchet de Luxemburg !  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

20 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2275
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5341
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7761
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.0731

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro