"Rombis" Giurgiu - sub sechestru

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 5 august 2004

Fabrica de biscuiţi "Rombis" din Giurgiu, avînd acţionariat majoritar turcesc, a fost sigilată la începutul acestei săptămîni de Administraţia Fiscală Giurgiu ca urmare a neachitării asigurărilor sociale de stat în valoare de 11,7 miliarde lei, transmite Rompres.

"Încă din luna mai am început acţiunea de sechestru asupra bunurilor mobile ale societăţii comerciale «Rombis», din cauza datoriilor la bugetul de stat privind contribuţiile la asigurările sociale neachitate în valoare de opt miliarde de lei şi a altor datorii la bugetul de stat constînd în TVA neachitat, dobînzi şi amenzi de aproape 4 miliarde de lei", a declarat Simona Petcu, şef adjunct al Administraţiei Fiscale Giurgiu.

Pentru că pînă la această dată "Rombis" nu şi-a achitat datoriile, marţi, "am sigilat bunurile societăţii", a adăugat Simona Petcu. "Ne pare rău că s-a întîmplat acest lucru, dat fiind faptul că avem puţini agenţi economici mari la Giurgiu, dar trebuie să recuperăm aceste datorii", a mai spus Simona Petcu.

În urma sigilării bunurilor mobile ale "Rombis", cei 110 angajaţi ai societăţii nu îşi mai pot desfăşura activitatea şi au solicitat angajatorului un răspuns cu privire la statutul lor în unitate, respectiv de angajaţi sau de şomeri.

Pentru că nu au primit răspuns, 50 de angajaţi au depus plîngere împotriva Rombis la Tribunalul Muncii, a declarat Corina Popescu, director adjunct al Direcţiei Muncii şi Solidarităţii Sociale Giurgiu. Primul termen a fost stabilit pentru data de 17 august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro