Studenţii agronomi din Cluj au fabrici proprii de producere a unor bunuri alimentare

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 5 august 2004

Studenţii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) au realizat o instalaţie de producere a berii, informează Rompres. Potrivit rectorului universităţii, Liviu Mărghitaş, toate produsele fabricate de studenţi provin din materia primă produsă tot de ei, care este de o calitate superioară.

Mini-fabrica de producere a berii a fost înfiinţată în imobilul în care se află laboratoarele secţiei de tehnologia fabricării produselor alimentare şi are o capacitate de producţie de 2.000 de litri pe lună. Berea are culoarea caramel şi este slab filtrată, iar pentru că universitatea nu a primit încă autorizaţia pentru o staţie de îmbuteliere la sticle, pentru început va fi pusă în butoaie.

Berea se va prepara după o reţetă originală şi numai din ingrediente naturale, inclusiv cu hamei cultivat de studenţi la marginea cartierului Mănăştur.

Potrivit rectorului, berea se va numi probabil "Student" şi va fi comercializată în chioşcurile din incinta USAMV.

Rectorul spune că micuţa fabrică de bere a fost concepută în scopuri didactice, studenţii putînd învăţa cum se produce această băutură, la finalul studiilor devenind specialişti care se pot angaja la orice mare fabrică de profil din ţară. Profesorii cred că unii dintre viitorii absolvenţi vor fi chiar interesaţi să-şi deschidă propriile făbricuţe de bere, mai ales că este ştiut faptul că pe piaţa Uniunii Europene sunt la mare căutare produsele cu specific local şi care sunt naturale în procent de sută la sută.

Tot în cadrul univesităţii clujene, studenţii au mai înfiinţat mini-fabrici de mezeluri, o brutărie şi cîteva patiserii, precum şi o unitate de prelucrare a laptelui.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro