SUPLIMENT TABACSubvenţii pentru culturile de tutun - 2.650,64 euro/ha

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Contrabanda / 21 februarie 2011

Zonele de cultură a tutunului sunt: Mureş, Dolj, Argeş, Olt, Constanţa, Ialomiţa, Vaslui, Alba, Arad, Timiş, Satu-Mare, Cluj , Giurgiu

Zonele de cultură a tutunului sunt: Mureş, Dolj, Argeş, Olt, Constanţa, Ialomiţa, Vaslui, Alba, Arad, Timiş, Satu-Mare, Cluj , Giurgiu

 • document ataşat Comerţul României cu tutun şi produse de tutun în perioada 2007-2010
  apasă aici pentru a descărca.

  Suprafeţele din ţara noastră cultivate cu tutun şi, implicit, producţia autohtonă de tutun s-au diminuat, în ultima vreme, din cauza politicilor producătorilor internaţionali prezenţi şi pe piaţa noastră, care utilizează, în procesul de fabricaţie a ţigaretelor, în cea mai mare parte, tutun din import, ne-au spus reprezentanţii Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR): "Tutunul recoltat şi uscat este achiziţionat de la producătorii agricoli de către prim-procesatori autorizaţi, contractanţi ai producţiei de tutun". Consumul total anual de tutun este de aproximativ 35.000 de tone. Producătorii de tutun primesc, în fiecare an, de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), ajutoare pentru culturi arabile de 80,36 de euro/hectar şi subvenţii strict pentru tutun de 2.650,64 euro/ha, potrivit surselor citate.

  Italia este ţara către care am exportat cea mai mare cantitate de tutun

  În primele 11 luni ale lui 2010, am importat, în total, circa 22.330 de tone de tutun, în valoare totală de aproximativ 95,8 milioane euro, conform datelor Institutului Naţional de Statis-tică. Cele mai multe importuri au fost din Brazilia şi Germania. Exporturile au totalizat 2.485 de tone de tutun, valoarea fiind de circa 6 milioane de euro, potrivit datelor Ministerului Agriculturii. Italia este ţara către care am exportat cea mai mare cantitate de tutun.

  Pe întreg anul 2010, au fost produse 36.733 tone de ţigarete conţinând tutun sau amestecuri de tutun şi înlocuitori de tutun.

  Importurile de ţigări, în volum de 3.363 de tone, au atins, în primele 11 luni ale lui 2010, valoarea de 43,88 milioane euro. Cele mai multe ţigarete le importăm din Polonia, Germania şi Belgia, potrivit INS.

  În aceeaşi perioadă, ţara noastră a exportat puţin peste 19.000 de tone de ţigări, în valoare de circa 347 milioane de euro. Ţările către care vindem cantităţile cele mai importante de ţigarete sunt Italia, Polonia şi Grecia.

  Opinia Cititorului ( 7 )

  1. lkmjn

   As dori in anul 2012 sa cultiv tutun , dar nu stiu de unde se procura semintele si cine cumpara productia, daca sunt reglementate aceste probleme prin lege, sau sunt anumite restrictii in cultivarea tutunului

   va multumesc ! 

   1. este o firma in arad de prim procesare care iti ofera seminte si tot ei cumpara si frunzele

    te rog daca imi poti da si mie telefonul lor sau adresa , marius.calin@yahoo.com , multumesc mult.

    va rog daca se poate sa-mi trimiteti si mie un nr de telefon,prin care sa pot lua legatura cu dumnealor.multumesc.

    te pot ajuta cu orice despre tutun 0761670614

   Mai bine s-ar gandi acesti producatori ca ar putea cultiva ceva sanatos pentru lumea asta si ar putea de asemenea sa mai renunte la profituri. ma intreb daca exista vreun proces de constinta in mintea acestor negustori, dar, oricare ar fi, banul primeaza dorintei de bine pentru semeni. Nu am vazut vreun scandal la tv pentru aceasta subventie. Pe de alta parte se inchid spitale... Daca tot se vrea bijnitz, mai bine s-ar ganditi cum ar putea promova o viata sanatoasa in beneficiul tuturor, dar e greu asta si neprofitabil.

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  Avocat Ianul Alexandra
  Apanova
  BTPay
  Electromagnetica
  DIGI
  arsc.ro
  roovi.ro
  Stiri Locale

  Curs valutar BNR

  02 Dec. 2022
  Euro (EUR)Euro4.9297
  Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
  Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
  Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
  Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

  convertor valutar

  »=
  ?

  mai multe cotaţii valutare

  Cotaţii Emitenţi BVB
  Bursele din regiune
  Cotaţii fonduri mutuale
  Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro