Uzina Moreni şi producătorul german Rheinmetall vor fabrica transportoare blindate destinate Armatei

Ionuţ Stănescu
Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 24 noiembrie 2016

Transportor Rheinmetall Boxer (Sursa foto: captură Youtube)

Transportor Rheinmetall Boxer (Sursa foto: captură Youtube)

Uzina Automecanică Moreni şi producătorul Rheinmetall Landsysteme au semnat acordul acţionarilor pentru înfiinţarea societăţii cu capital mixt româno-german pentru fabricarea de vehicule blindate 8x8 în cadrul industriei naţionale de apărare, Romanian Military Vehicle Systems S.A., societate în care fiecare acţionar deţine 50% din capitalul social al acesteia, informează un comunicat al Companiei Naţionale Romarm, trimis redacţiei.

"Realizarea noului transportor blindat pentru trupe 8x8 este bazată pe cooperare tehnologică şi de know-how între uzina românească, producătorul tradiţional de transportoare blindate pentru forţele armate, şi partenerul său străin. Cele două societăţi partenere îşi propun fabricarea noilor vehicule blindate 8x8 în România, dar şi ca noile echipamente să corespundă în totalitate cerinţelor operaţionale ale luptătorilor români, iniţiativa venind în contextul nevoilor de înzestrare cu transportoare blindate pentru trupe ale Ministerului Apărării Naţionale", se arată în comunicat.

Neculai Banea, secretarul de stat pentru industria de apărare din Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, a declarat: "Considerăm ca este extrem de important să putem oferi Armatei un transportor fabricat în ţară, din multiple raţiuni strategice şi economice. Realizarea de către Compania Naţională Romarm a transportorului pe baza unei asocieri de tipul joint venture cu o companie de renume precum Rheinmetall permite dezvoltarea experienţei naţionale în domeniu şi dezvoltarea industriei naţionale pe orizontală, iar în plan economic-social va genera locuri de muncă, venituri suplimentare realizate la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, retehnologizarea agenţilor economici implicaţi, precum şi costuri mai reduse cu mentenanţa pe întreg ciclu de viaţă al produsului. Cu siguranţă acesta este un moment cheie în revitalizarea industrie naţionale de apărare şi sperăm ca producţia de serie a transportorului să înceapă cât mai curând".

Ceremonia de semnare a acordului a avut loc marţi, la Cercul Militar Naţional, cu ocazia prezentării Legii privind Industria Naţională de Apărare, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, în prezenţa vicepremierului Costin Borc şi a ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.

Potrivit Romarm, reprezentanţii Rheinmetall Landsysteme au subliniat că obiectivul companiei germane este de a integra cea mai bună tehnologie de care dispune pentru ca proiectul să aibă rezultatele aşteptate.

"Viceprim-ministrul Costin Borc şi Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, au salutat iniţiativa şi au punctat că aceasta reprezintă un pas important pentru realizarea în România a unui vehicul blindat care să satisfacă nevoile şi cerinţele forţelor armate", precizează Romarm.

La eveniment au luat parte şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, locţiitorul şefului Departamentului pentru armamente, generalul maior Cătălin-Adrian Moraru, precum reprezentanţi ai forţelor sistemului naţional de apărare, ai autorităţilor, ai industriei de apărare şi ai sindicatelor.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro