Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Varşovia este noul centru global de operaţiuni al JPMorgan

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Varşovia este noul centru global de operaţiuni al JPMorgan

Banca americană de investiţii JPMorgan Chase a ales Varşovia pentru a găzdui un nou centru global de operaţiuni, care va avea câteva mii de angajaţi în următorii ani, a anunţat, vineri, Mateusz Morawiecki, adjunctul premierului polonez, transmite Reuters, conform Agerpres.

Alţi posibili concurenţi pentru găzduirea centrului erau Budapesta şi oraşul polonez Wroclaw.

În Varşovia există personal calificat, oameni cu competenţe solide în domeniul bancar, a declarat Morawiecki la postul public de radio.

Reprezentanţii JPMorgan nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Estimările arată că numărul locurilor de muncă din domeniul serviciilor financiare care ar putea fi transferate în Polonia din Europa Occidentală se ridică la 35.000 - 45.000, procesul fiind accelerat în urma votului pentru ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit).

Acesta este un succes imens, deoarece JPMorgan este un fel de Mercedes în domeniul serviciilor financiare, a declarat Morawiecki.

Marile firme de servicii financiare cu sediul în Marea Britanie, îngrijorate că ar putea pierde accesul la piaţa unică europeană după finalizarea Brexitului, iau în calcul mutarea unor operaţiuni şi angajaţi în alte centre financiare europene, cum ar fi Frankfurt, Paris, Berlin, Amsterdam şi Luxemburg.

În acest timp, Polonia, Ungaria şi Cehia se concentrează pe locurile de muncă din zona middle office a industriei financiare şi pe serviciile tehnice.

Polonia este deja o destinaţie importantă de offshoring pentru bănci, estimările privind locurile de muncă din domeniul serviciilor financiare transferate aici din ţările occidentale variind între 35.000 şi 45.000. Băncile elveţiene Credit Suisse şi UBS se numără printre firmele care au în Polonia activităţi semnificative în domeniul IT şi administrativ.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS