Vicepreşedintele Comisiei de Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a declarat astăzi că sistemul educaţional din România a fost tratat ca un "element secundar" de foarte multe guvernări, lucru care se vede astăzi, potrivit Agerpres.
"Sistemul educaţional din România a fost tratat ca un element secundar din păcate de foarte multe guvernări şi vedem acest lucru astăzi. Vedem, practic, faptul că foarte mulţi copii nu au mai avut acces la educaţie, vedem scăderea nivelului. Vedem carenţe în ceea ce înseamnă finanţarea, vedem o descentralizare negândită în absolut niciun fel. Vedem problemele care ilustrează încă o dată faptul că avem nevoie astăzi de un nou demers pentru a sprijini zona aceasta educaţională", a spus Negrescu, la Forumul Bunei Guvernări Locale în Educaţie, organizat de Societatea Academică din România.
El a afirmat că a remarcat în ultimul an că România trimitea la Bruxelles informări despre ce se întâmplă în ţară "fără să transmită informaţiile exacte".
"Am remarcat în ultimul an, de exemplu, că România trimitea la Bruxelles informări despre ce se întâmplă în ţară fără să transmită informaţiile exacte, de exemplu despre numărul important de copii care nu au avut acces la învăţământ. Nu menţionau acolo problemele pe care le au în implementarea programelor europene tocmai pentru a digitaliza educaţia. Nu menţionau acolo problemele de formare pentru profesori. Dacă citim documentele care sunt trimise de România la Bruxelles, vedem că totul este perfect ori eu cred că acesta este primul pas: să pornim de la realitate", a arătat europarlamentarul.
El consideră că bugetul alocat educaţiei trebuie să crească, informează Agerpres.
"În anul 2020, România a avut unul dintre cele mai mici bugete pentru educaţie de când avem practic o astfel de formă de organizare bugetară şi acest lucru, din păcate, cântăreşte foarte mult. Avem nevoie să creştem bugetul pentru educaţie, evident ca şi cuantum, dar eu mi-aş dori un procentaj din PIB mult mai mare", a spus Negrescu.
1. cuvinte simple, dar totale.
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 21.01.2021, 21:33)
conducatorii care NU au dragoste sincera de oamenii condusi formeaza oameni inculti si bolnavi.
ADICA USOR DEPENDIZABILI.
Cand iti iubesti poporul il faci sa creasca, faci sa-i fie bine acasa.
Nu il mentii prost, bolnav si nu il alungi ca sluga in tari straine.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 21.01.2021, 21:37)
conducatorilor, voi iubiti romanii simpli ?
aia de pe strada , din tramvaie, autobuze si maxi-taxi-uri , de pe ulitele comunelor si de pe la birturile satelor ...
aia care rad mai stirb , asa... oamenii aia asupriti si saraci...
ii iubiti, ma?
sau nici nu mai stiti cum e sa mai schimbi o vorba cu oamenii simpli de pe strada?
aia e Romania.
acei oameni trebuie intelesi si ajutati sa urce.
Sa urce economic, cultural si ca scolarizare, ca sanatate.