Volumul de acţiuni Romgaz tranzacţionat la BVB a depăşit cu 67% tranzacţiile de la Londra

F.A.
Piaţa de Capital /

Volumul de tranzacţionare al acţiunilor Romgaz la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a depăşit, în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie, cu 67% volumul de tranzacţionare al GDR-urilor pe London Stock Exchange, se arată într-un comunicat al BVB.

"Trecând efervescenţa primelor zile de tranzacţionare ulterioare listării Romgaz, când toţi investitorii au dorit să îşi marcheze profiturile ca urmare a discounturilor semnificative obţinute în perioada de subscriere, volumul de tranzacţionare al acţiunilor Romgaz la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a depăşit volumul de tranzacţionare al GDR-urilor pe London Stock Exchange. Conform website-ului London Stock Exchange şi datelor Reuters, pentru perioada de tranzacţionare 25 noiembrie - 10 decembrie, volumul de acţiuni tranzacţionat la BVB a fost de 1,589 milioane acţiuni, cu 67% peste volumul de tranzacţionare al GDR-urilor din Londra", potrivit sursei citate.

Lichiditatea mai mare la BVB este susţinută de activitatea investitorilor de retail şi a faptului că piaţa de capital din România este mai aproape de activitatea de bază a emitentului însuşi, se mai arată în comunicat.

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, a afirmat: "Investitorii de retail sunt furnizori de lichiditate, importanţi nu numai pentru bursă, dar şi pentru emitenţii care îşi doresc o bază solidă de investitori în cazul în care vor dori să îşi majoreze capitalul social în viitor. Listarea unei companii de stat ar trebui să îi faciliteze transformarea într-o companie modernă, eficientă şi profitabilă, capabilă să concureze cu succes cu alte societăţi similare din regiune. Şi poate face acest lucru doar în piaţa sa de origine, unde îşi desfăşoara activitatea de bază şi unde se află clienţii săi. Volumul de tranzacţionare mai ridicat pe Bursa de la Bucureşti arată că BVB este piaţa principală pentru acţiunile Romgaz".

Romgaz este cea de-a doua companie cu capital majoritar de stat a cărei oferta publică iniţială s-a desfăşurat în acest an (în perioada 22 - 31 octombrie), după Nuclearelectrica (din perioada 9 - 20 septembrie).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS