Abonament gratuit

WIKILEAKS: Geoană s-a întâlnit de două ori, în secret, cu Băsescu

F.A.
Politică #WikiLeaks despre Romania /

"Ambasadorul, însoţit de Polcouns, s-a întâlnit, pe data de 20 aprilie, cu liderul PSD Mircea Geoană. Întâlnirea a fost la cererea lui Geoană. El a început prin a declara că şi-a dat toata silinţa să găsească o soluţie amiabilă prin care să nu se ajungă la suspendarea preşedintelui Băsescu", se arată într-o telegramă din 2007 clasificată Confidenţial, scrie Hotnews. Geoană le-a spus americanilor că s-a întâlnit, în secret, cu Băsescu de două ori, pe propriul risc, şi că oamenii din partid "m-ar omorî" dacă ar afla de întâlniri".

Potrivit telegramei, Geoană a menţionat că negocierile s-au concentrat pe trei teme majore, "inclusiv o înţelegere ca PSD să renunţe la acţiunea de suspendare a preşedintelui în schimbul unor scuze publice din partea preşedintelui, în care să spună că, fiind bine intenţionat, acţiunile sale au întrecut, poate, măsura. Preşedintele ar mai fi trebuit, de asemenea, "să garanteze" că a auzit mesajul Parlamentului şi să promită să implice Parlamentul într-un mod pozitiv."

Ultima parte a înţelegerii, potrivit lui Geoană, ar fi fost acceptarea unui Mare Proiect Naţional, care să includă un efort de revizuire a constituţiei, introducerea votului uninominal, descentralizarea funcţiei publice, un plan accelerat de investiţii în autostrăzi, infrastructură şi de creştere a capacităţii de absorbţie a fondurilor UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS