ZIARUL BURSA

29 februarie 2016
Legea dării în plată a fost votată în unanimitate de Senat, cu plafon de 150.000 euro

Legea dării în plată a fost votată în unanimitate de Senat, cu plafon de 150.000 euro

S.A.Bănci-Asigurări / 29 februarie 2016

Actualizare 17:55

Senatorii au adoptat, în unanimitate, proiectul Legii dării în plată. Amendamentul privind excluderea programului Prima Casă din lege a fost respins, însă a fost pus un plafon de 150.000 de euro.

Actualizare 17:51 Daniel Zamfir: "Nu e o lege împotriva băncilor, ci una care să aducă un echilibru între bănci şi clienţi"

Daniel Zamfir a declarat în plenul Senatului: "Scopul nostru a fost să scoatem o lege dreaptă, nici de stânga, nici de dreapta. Nu e o lege împotriva băncilor, ci una care să aducă un echilibru între bănci şi clienţi. Principiul legii este acelaşi pe care deja l-aţi votat, cel de impărţire a riscului între client şi bancă.

Actualizare 16:24 Alina Gorghiu: "Va fi o majoritate relaxată care va da girul Legii dării în plată"

Alina Gorghiu a declarat astăzi că PNL susţine legea dării în plată care urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului şi a precizat că va exista "o majoritate relaxată" la votarea acestui act normativ, transmit surse din media.

Actualizare 16:10 Cătălin Zamfir: "Este o victorie a normalităţii, sper ca Legea dării în plată să fie votată azi"

"Senatorii PSD au înţeles că Legea dării în plată, aşa cum a ieşit de la comisii, nu va afecta programul Prima Casă", a declarat Cătălin Zamfir, după încheierea şedinţei grupului parlamentar al PSD.

Actualizare 16:05

Piperea: "Legea dării în plată este bună, mai ales dacă va restrânge creditarea"

CRITICI DURE DE LA COMISIA EUROPEANĂ, CU UN WEEKEND ÎNAINTE DE VOTUL DIN PLENUL SENATULUIPiperea: "Legea dării în plată este bună, mai ales dacă va restrânge creditarea"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 29 februarie 2016

Avocatul Piperea: "Dacă parlamentarii se mai întorc din drum, atunci sunt nişte sinucigaşi" 

Comisia Europeană (CE) s-a pronunţat vineri asupra Legii dării în plată, avertizând că aceasta poate genera risc sistemic, în condiţiile în care iniţiativa urmează să intre de astăzi la vot în plenul Senatului.

Legea este o provocare pentru stabilitatea financiară, arată specialiştii de la CE în Raportul pentru România, manifestând îngrijorare pentru efectele pe care le va avea legea, restrângerea creditării fiind unul dintre acestea.

"Mai multe dispoziţii din proiectul de lege privind stingerea datoriilor, aprobat recent de Parlament, ridică preocupări serioase cu privire la impactul lor potenţial asupra economiei şi a stabilităţii financiare", subliniază Comisia Eureană.

Andreas Treichl, despre Brexit: "Să nu mai continuăm construcţia unei uniuni bancare dacă totul se destramă!"

CORESPONDENŢĂ DE LA VIENAAndreas Treichl, despre Brexit: "Să nu mai continuăm construcţia unei uniuni bancare dacă totul se destramă!"

A.S.Internaţional / 29 februarie 2016

Dacă vom avea un Brexit, poate că Polonia sau Republica Cehă vor decide să părăsească şi ele Uniunea Europeană, a spus, vineri, Andreas Treichl, CEO-ul Erste Bank.

Domnia sa consideră că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea un efect negativ asupra afacerilor băncii, pentru că va genera, în continuare, destabilizarea Europei şi deoarece demonstrează nivelul de dezintegrare a spectrului politic din UE în acest moment, ceea ce, în opinia sa, este absurd.

"Deputaţii iau în calcul destituirea Consiliului ASF"

CRISTIAN MUNTEAN, ASSAI:"Deputaţii iau în calcul destituirea Consiliului ASF"

PETRE BARACBănci-Asigurări / 29 februarie 2016

Gestionarea defectuoasă a crizei RCA şi lipsa unor soluţii din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) i-a nemulţumit pe deputaţii din Comisia de buget-finanţe, care analizează posibilitatea destituirii Consiliului ASF, în luna următoare, după cum ne-a declarat Cristian Muntean, preşedintele ASSAI (asociaţia care reprezintă interesele service-urilor auto independente).

"Mediul de afaceri nefavorabil - obstacol în calea investiţiilor"

DOCUMENT DE LUCRU AL COMISIEI EUROPENE DESPRE ROMÂNIA: "Mediul de afaceri nefavorabil - obstacol în calea investiţiilor"

Companii / 29 februarie 2016

Deficienţele structurii de guvernanţă şi mediul de afaceri nefavorabil din România creează un climat de nesiguranţă, frânează competitivitatea şi reprezintă obstacole în calea investiţiilor, potrivit unui document de lucru al serviciilor Comisiei Europene, care menţionează: "Eficacitatea limitată a administraţiei publice, cuplată cu o corupţie răspândită pe scară largă, constituie un obstacol în calea furnizării de servicii şi afectează capacitatea de a pune în aplicare reforme structurale şi de a valorifica fondurile UE (...) În ciuda simplificării anumitor proceduri administrative, întreprinderile se confruntă în continuare cu proceduri birocratice şi incertitudine juridică.

Die Welt: "Rusia atacă discret supremaţia dolarului"

Die Welt: "Rusia atacă discret supremaţia dolarului"

V.R.Jurnal de criză / 29 februarie 2016

Rusia pare că lansează "un atac discret" la adresa supremaţiei dolarului şi a ţărilor occidentale, în condiţiile în care preşedintele Vladimir Putin cumpără aur cu "zgomot mic, dar la scară mare", fără să existe vreun motiv economic evident pentru achiziţii, conform publicaţiei germane Die Welt, care arată că Rusia se asigură astfel împotriva crizei, anunţă agenţia Sputnik.

Ediţia din 29.02.2016
Ediţia din 02.07.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

"Sberbank" se retrage din unele ţări din Europa

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 februarie 2016

"Sberbank" este în stadiul final al formării echipei sale europene şi intenţionează să-şi suspende operaţiunile în unele ţări "mici" din regiune, a anunţat directorul general al celui mai mare grup bancar rus, Gherman Gref,...

RBS, în al optulea an cu pierderi

RBS, în al optulea an cu pierderi

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 februarie 2016

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, a raportat, pentru 2015, cel de-al optulea an consecutiv cu pierderi, după ce a avut costuri legale şi de restructurare de 6,5 miliarde lire.

Optimism pe pieţele acţiunilor din Europa

BURSELE DIN LUMEOptimism pe pieţele acţiunilor din Europa

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 februarie 2016

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au urmat un curs pozitiv vineri, pentru a doua zi la rând, investitorii fiind atenţi la rezultatele companiilor şi optimişti, totodată, cu privire la viitoarele măsuri de stimulare ale băncilor centrale.

Romgaz livrează gaze ELCEN şi în martie

Romgaz livrează gaze ELCEN şi în martie

Companii / 29 februarie 2016

Consiliul de Administraţie al Romgaz (SNG) a aprobat un act adiţional pentru martie la contractul de furnizare de gaze către Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), dar a cerut conducerii executive să încheie până la 10 martie convenţia de eşalonare a...

Nicolae Istudor - noul rector al ASE

E.O.Cultură / 29 februarie 2016

Nicolae Istudor a fost ales vineri, din primul tur de alegeri, noul rector al Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti pentru pentru perioada 2016-2020.

MACRO NEWSLETTER 29 februarie 2016

MACRO NEWSLETTER 29 februarie 2016

Internaţional / 29 februarie 2016

Comenzile pentru bunuri durabile din SUA au crescut peste aşteptări în ianuarie 2016, cu o rată lunară de 4,9%, după un declin de 4,6% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 1,8%, după un declin de 0,1% în luna anterioară.

FIFA a rămas tot pe mâna unui elveţian!

FIFA a rămas tot pe mâna unui elveţian!

D.N.Sport / 29 februarie 2016

Europa a păstrat preşedinţia FIFA, după ce, vineri, italiano-elveţianul Gianni Infantino a fost ales în fruntea acestui for în cadrul Congresului Extraordinar.

Mircea Ursache, ASF: "BVB a stat pe loc, în 2015"

A.M.Piaţa de Capital / 29 februarie 2016

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a stat pe loc, în 2015, şi "au fost atât de puţine evenimente în piaţa de capital românească din cauza, întâi şi întâi, a unui cumul de factori externi şi interni, a unui abandon al principalului emitent de pe...

Democraţii "iliberale"?

CRISTIAN PÂRVULESCUEditorial / 29 februarie 2016

CRISTIAN PÂRVULESCU

Guvernul ultraconservator de la Varşovia nu se mulţumeşte să limiteze libertăţile cetăţeneşti cenzurând presa ce i s-ar putea opune şi nu se limitează să atace fundamentele statului de drept transformând Curtea Constituţională într-o instanţă...

REVISTA PRESEI 29.02.2016

Willy HomnerRevista Presei / 29 februarie 2016

ADEVARUL 

România nu va plăti nimic fraţilor Micula

Fraţii Micula au câştigat definitiv procesul derulat împotriva statului român la Tribunalul Internaţional de la Washington. Statul român trebuie să le plătească peste 200 de milioane de euro,...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 29.02.2016

V.R.Revista Presei / 29 februarie 2016

FINANCIAL TIMES

O treime din posturile din retail-ul britanic vor fi eliminate până în 2025

Retailerii din Marea Britanie preconizează că aproape un milion de posturi din sectorul retail din ţară - o treime din totalul curent - vor...

CAMPIONUL PODGORIEI COTNARI - EDITIA 2016

CAMPIONUL PODGORIEI COTNARI - EDITIA 2016

Comunicate de presă / 29 februarie 2016

Pentru al patrulea an consecutiv, la Cotnari s-a organizat competitia "Campionul Podgoriei Cotnari", eveniment ce a avut loc sambata, 27 februarie. In cadrul acestuia, peste 40 de invitati, specialisti, producatori, jurnalisti si...

Videoconferinţa Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19 – Prejudicii şi oportunităţi
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Bitcoin Romania
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii