ZIARUL BURSA

11 septembrie 2017
Sobolewski are dreptul la jumătate din salariu, de la BVB, încă doi ani

CONTRACTUL PREVEDE O CLAUZĂ DE NON-COMBATSobolewski are dreptul la jumătate din salariu, de la BVB, încă doi ani

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 11 septembrie 2017

Deşi Bursa de Valori Bucureşti a anunţat că îşi caută director general, este probabil ca Ludwik Sobolewski să rămână pe statul de plată al BVB, încă doi ani de zile, căci contractul său prevede o clauză "non-combat" (non-compete).

Iar costul nu este deloc mic, căci Sobolewski este îndreptăţit la o plată lunară echivalentă cu jumătate din salariul său, care era de aproximativ 18.000 de euro.

BVB poate renunţa unilateral la această clauză, dar trebuie să îl notifice pe Sobolewski cu o lună înainte.

Pe perioada de "non-combat", fostul CEO se obligă să nu cumpere participaţii la companii similare cu BVB şi să nu ofere servicii similare altor companii cu acelaşi obiect de activitate. Clauza este valabilă în România şi în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în Polonia.

"Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii - un FPS mai prost"

DAN PAUL, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI BROKERILOR:"Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii - un FPS mai prost"

A.S.Piaţa de Capital / 11 septembrie 2017

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii pe care autorităţile doresc să-l lanseze în acest an nu respectă termenul de fond din legea pieţei de capital, nu are un scop real şi este, de fapt, un FPS mai prost (FPS - fostul Fond al Proprietăţii de Stat, actualmente AAAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului), ne-a declarat domnul Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

Cîţu: "Pentru Tudose şi Dragnea, venituri mai mici şi deficit mai mare înseamnă rectificare pozitivă"

UPDATE/ PROIECTUL RECTIFICĂRII - BANI MAI MULŢI LA AGRICULTURĂ ŞI INTERNE, TĂIERI LA TRANSPORTURI ŞI INFORMAŢIICîţu: "Pentru Tudose şi Dragnea, venituri mai mici şi deficit mai mare înseamnă rectificare pozitivă"

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 11 septembrie 2017

Actualizare 12:25 USR: "Guvernul Tudose minte românii cu o rectificare pozitivă şi sacrifică din nou investiţiile"

Partidul Uniunea Salvaţi România (USR) susţine că guvernarea PSD - ALDE manipulează cifrele bugetului de stat pentru a prezenta o rectificare bugetară pozitivă în care veniturile şi cheltuielile statului sunt în creştere.

Actualizare 12:04 Florin Cîţu: "Prin rectificarea bugetară, cresc cheltuielile de personal şi de asistenţă socială şi scad cele pentru investiţii"

------------

Rectificarea bugetară aferentă primului semestru al anului în curs, care urmează să fie aprobată cât de curând, ridică deja semne de întrebare. În timp ce guvernanţii susţin că rectificarea este una pozitivă, reprezentanţii opoziţiei afirmă că aceasta nu poate fi decât negativă, ţinând cont de contextul economic şi de cifrele prezentate de Finanţe.

Chinezii de la Rompetrol cumpără 14,16% din gigantul petrolier rus Rosneft

TRANZACŢIE DE 9,1 MILIARDE DE DOLARI Chinezii de la Rompetrol cumpără 14,16% din gigantul petrolier rus Rosneft

A.S.Internaţional / 11 septembrie 2017

Grupul CEFC China Energy, care, în luna decembrie 2016, a semnat un acord pentru preluarea pachetului majoritar la KazMunayGas International, acţionar al Rompetrol Rafinare cu 48,11% din acţiuni), va plăti 9,1 miliarde de dolari pentru o participaţie de 14,16% din acţiunile gigantului petrolier rus Rosneft de la un consorţiu compus din traderul elveţian Glencore şi fondul de investiţii Qatar Investment Authority, transmite Reuters.

Patriotul de mijloc

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 11 septembrie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Într-o epocă în care naţionalismul redevine un instrument politic predilect, iar tentaţiile neo-totalitare pe care le presupune abia dacă sunt ascunse, care sunt resorturile ascunse ale "vrăjii" sub care cade o parte a societăţilor noastre?

KPMG: "Pe rolul instanţelor noastre sunt, în orice moment, aproximativ 30.000 de procese de insolvenţă"

KPMG: "Pe rolul instanţelor noastre sunt, în orice moment, aproximativ 30.000 de procese de insolvenţă"

RAMONA RADUCompanii / 11 septembrie 2017

Pe rolul instanţelor din ţara noastră sunt, de zece ani încoace, în orice moment, aproximativ 30.000 de procese de insolvenţă, a declarat, vineri, Speranţa Munteanu, partener KPMG, menţionând: "Nu cred că există o piaţă mai activă la noi în ţară, ca structură de formare, decât cea a activelor care se valorifică în context de insolvenţă".

Festivităţi, explicaţii şi controverse

START ÎN NOUL AN ŞCOLARFestivităţi, explicaţii şi controverse

OCTAVIAN DANCultură / 11 septembrie 2017

Noul an şcolar debutează astăzi cu speranţe, festivităţi, probleme, modificări, controverse. Multe unităţi de învăţământ încă nu au toate avizele de funcţionare, elevii vor primi în continuare fructe, lactate şi produse de panificaţie, în Parlament se va depune o moţiune de cenzură împotriva ministrului Educaţiei, cu manualele sunt în continuare probleme, iar examenele se modifică în punctele esenţiale.

Indicele BET a intrat pe trend descendent pe termen lung

CONFORM ANALIZEI TEHNICEIndicele BET a intrat pe trend descendent pe termen lung

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 11 septembrie 2017

Indicele BET, principalul coş de acţiuni al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii trecute la nivelul de 7.862,15 puncte, în coborâre cu 1,46%, faţă de valoarea consemnată joi, pe fondul unui volum de tranzacţionare de 52,71 milioane de titluri, cel mai mare volum înregistrat de la sfârşitul lunii februarie a acestui an, până în prezent.

Schimbare de planuri, Bacalaureatul începe în februarie

EDUCAŢIESchimbare de planuri, Bacalaureatul începe în februarie

OCTAVIAN DANCultură / 11 septembrie 2017

Examenul de Bacalaureat va debuta începând cu anul viitor în luna februarie. Elevii din anii terminali îşi pot schimba, în mod oficial, planurile pentru anul şcolar viitor, în condiţiile în care evaluarea competenţelor se va desfăşura începând cu 12 februarie. În educaţie cuvântul de ordine rămâne schimbare.

"Monsanto" vinde "Mahyco Monsanto Biotech" către "Tierra Agrotech" din India

"Monsanto" vinde "Mahyco Monsanto Biotech" către "Tierra Agrotech" din India

A.V.Internaţional / 11 septembrie 2017

Compania americană "Monsanto" Co., cu operaţiuni în domeniul agrochimic, îşi va înstrăina operaţiunile cu seminţe de bumbac derulate de "Mahyco Monsanto Biotech" din India către firma locală "Tierra Agrotech Private" Ltd., însă va rămâne total angajată în sectorul agricol al acestei ţări, conform unui purtător de cuvât al "Monsanto India", citat de Reuters.

Manager Magazin: Deutsche Börse, aşteptată să accepte un acord amiabil cu Procuratura din Berlin

Manager Magazin: Deutsche Börse, aşteptată să accepte un acord amiabil cu Procuratura din Berlin

V.R.Jurnal de criză / 11 septembrie 2017

Consiliul de conducere al Deutsche Börse, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, este aşteptat să aprobe, marţi, un acord amiabil cu procurorii germani, care să pună capăt anchetei de insider trading ce îl priveşte pe directorul executiv al pieţei acţiunilor din Germania, Carsten Kengeter, anunţă Manager Magazin, fără să citeze sursa informaţiei, potrivit Reuters.

Ediţia din 21.02.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
MACRO NEWSLETTER 11 Septembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 11 Septembrie 2017

Internaţional / 11 septembrie 2017

Producţia industrială din Germania a stagnat neaşteptat în iulie 2017, după o scădere lunară de 1,1% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 4%, de la 2,7% în luna anterioară.

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii