Crypto

CONFERINŢA BURSA: ANTREPRENORIATUL FĂRĂ GEN / CORNELIU BODEA, ADREM INVEST:"Antreprenorii creează valoarea"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 15 martie 2019

Corneliu Bodea

Corneliu Bodea

Bodea: "Genul tinde să aibă din ce în ce mai puţină importanţă în antreprenoriat"

Genul tinde să aibă din ce în ce mai puţină importanţă în antreprenoriat, a subliniat Corneliu Bodea, CEO Adrem Invest, care a menţionat: "Antreprenoriatul fără gen este un lucru care mie mi-a fost extrem de evident, în societatea în care trăim. Trebuie să acceptăm că genul tinde să aibă din ce în ce mai puţină importanţă când vorbim de lucruri serioase şi mai ales despre antreprenoriat".

Conform domniei sale, cele mai elocvente studii în domeniu sunt făcute de asociaţii de antreprenoriat feminin din SUA. Unul dintre acestea indică faptul că există trei piedici în faţa dezvoltării antreprenoriatului de gen feminin.

Primul arată lipsa modelelor, după cum a spus domnul Bodea, precizând: "Pentru că istoria nu este atât de bogată în exemple de antreprenoriat feminin, în comparaţie cu cel masculin, există o oarecare lipsă de modele în acest domeniu. Cred că doamnele din domeniul antreprenorial au o responsabilitate în acest sens şi trebuie să facă ceva ca să îşi asume rolul de model şi să încurajeze alte doamne să urmeze calea antreprenoriatului".

Un alt element care inhibă dezvoltarea business-urilor conduse de doamne este acela că femeile tind să fie mai puţin plătite decât bărbaţii. Aceasta este o piedică în calea începerii unei iniţiative, a subliniat Corneliu Bodea. Domnia sa a precizat, însă, că în România, diferenţa de salarizare dintre femei şi bărbaţi este mult mai mică decât în alte ţări.

A treia piedică ce stă în calea dezvoltării antreprenoriatului de gen feminin este accesul la finanţare, conform domnului Bodea, care a adăugat: "Afacerile conduse de femei beneficiază de un nivel mai redus de finanţare. Este o realitate şi sunt bucuros că băncile din România adresează această problemă".

Corneliu Bodea consideră că antreprenoriatul, în general, este probabil cea mai importantă activitate într-o societate, pentru că antreprenorii creează valoarea: "Antreprenoriatul este în sine o activitate de mare însemnătate într-o societate. Eu cred că echipa în care societatea a început nu a fost întâmplător formată din femeie şi bărbat".

În ultimii 20 de ani, numărul afacerilor conduse de femei a crescut cu 114%, a evidenţiat domnul Bodea, subliniind că acest lucru trebuie să continue.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

01 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4299
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6469
Gram de aur (XAU)Gram de aur227.1710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro