ZIARUL BURSA

29 iulie
Quo Vadis America?

CORESPONDENŢĂ DIN SUAQuo Vadis America?

Dorel NăsuiInternaţional / 22 ianuarie

Dorel Năsui

"We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness."

Radu Hanga

RADU HANGA, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI:"Ne aşteptăm să vedem cel puţin 20 de companii venind către BVB, anul acesta"

A.I.Piaţa de Capital / 22 ianuarie

Cel puţin 20 de companii sunt aşteptate să vină la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în acest an, fie prin listare de acţiuni fie de obligaţiuni, a spus ieri Radu Hanga, preşedintele operatorului pieţei noastre de capital, în cadrul conferinţei de presă ce a marcat intrarea la tranzacţionare a acţiunilor MAM Bricolaj (MAM), în piaţa AeRO.

Profiturile băncilor americane vor fi supuse presiunilor în 2021

AVERTISMENT FITCH:Profiturile băncilor americane vor fi supuse presiunilor în 2021

A.V.Internaţional / 22 ianuarie

Agenţia nu preconizează o creştere semnificativă a ratingurilor instituţiilor de credit din SUA  

Goldman Sachs şi Morgan Stanley atrag atenţia că este puţin probabil ca evoluţia ascendentă a veniturilor din tranzacţii, de anul trecut, să se repete în 2021

Multe dintre marile bănci din SUA care şi-au publicat recent rezultatele financiare pe ultimul trimestru din 2020 au consemnat creşteri importante ale câştigurilor lor în baza eliberării de provizioane, arată agenţia de evaluare Fitch Ratings, care atrage însă atenţia că profitabilitatea instituţiilor în cauză se va confrunta cu provocări în 2021, având în vedere aşteptările privind menţinerea dobânzilor la niveluri extrem de scăzute, cererea redusă de împrumuturi comerciale şi de consum, respectiv reducerea veniturilor din ipoteci.

"Activitatea economică şi-a revenit în ianuarie, după scăderea sezonieră din perioada sărbătorilor"

BCR CERCETARE:"Activitatea economică şi-a revenit în ianuarie, după scăderea sezonieră din perioada sărbătorilor"

M.G.Macroeconomie / 22 ianuarie

Guvernul a împrumutat ieri 1,54 miliarde lei la un randament mediu de 2,38%, cu 58 de puncte de bază mai jos faţă de licitaţia similară din decembrie 

Activitatea economică şi-a revenit rapid în primele două săptămâni din ianuarie după scăderea sezonieră explicată de perioada sărbătorilor, arată analiştii BCR Cercetare, într-un raport de analiză. Aceştia evidenţiază şi intrările de fonduri în România şi mai precis faptul că ponderea deţinerilor investitorilor nerezidenţi în total obligaţiuni guvernamentale în lei a crescut la 20,1% în noiembrie de la 19,5% în octombrie, după intrări nete în noiembrie de 2,5 miliarde lei.

Comuna Petreşti a intrat pe harta industriei de apărare

Comuna Petreşti a intrat pe harta industriei de apărare

Octavian DanCompanii / 22 ianuarie

Comuna Petreşti, Dâmboviţa, va găzdui o fabrică unde vor fi produse componente necesare camioanelor militare. La 70 de kilometri de Capitală, în apropiere de autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, Iveco Defence Vehicles a început ridicarea unei fabrici pe circa 9.000 de metri pătraţi unde va realiza parţial o parte din cele peste 2.900 de camioane militare pentru MApN.

SONDAJ EY ROMÂNIA:Peste 57% din companiile din România au înregistrat o scădere a cifrei de afaceri, în 2020

M.G.Companii / 22 ianuarie

23,3% din companii nu au accesat niciun fel de facilitate fiscală pusă la dispoziţie de autorităţi 

Peste 57% din companiile din România au înregistrat o scădere a cifrei de afaceri în anul pandemic 2020, an în care produsul intern brut (PIB) este preconizat să fi înregistrat o scădere cuprinsă între 4 şi 5 puncte procentuale comparativ cu 2019, potrivit unui studiu despre impactul facilităţilor fiscale în economie realizat de EY România şi prezentat ieri în cadrul unei conferinţe. Circa 47% din companiile care au declarat că le-au scăzut cifra de afaceri în 2020 au suferit pierderi în afaceri cuprinse între 10% şi 30%.

ANDREI RĂDULESCU, BANCA TRANSILVANIA:"Consolidarea inflaţiei creează premise pentru continuarea abordării acomodative a politicii BNR"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 22 ianuarie

Rădulescu: "Ne aşteptăm la consolidarea ratei de dobândă de referinţă la nivelul minim istoric de 1,25%" BNR va rămâne activă pe piaţa monetară, piaţa titlurilor de stat şi pe piaţa valutară pentru contracararea factorilor de risc la adresa stabilităţii financiare, potrivit economistului "Mix-ul intern de politici economice va influenţa dinamica bursei româneşti în trimestrele următoare" 

Perspectivele de consolidare a inflaţiei în intervalul ţintă al Băncii Naţionale a României (BNR) în trimestrele următoare creează premise pentru continuarea abordării acomodative a politicii monetare pe plan intern, consideră Andrei Rădulescu, directorul de analiză macro de la Banca Transilvania. Acesta subliniază într-o notă de cercetare faptul că climatul din economia financiară internă s-a ameliorat în ultimele săptămâni, pe fondul momentului favorabil din pieţele internaţionale, terminării contextului electoral, deciziilor şi semnalelor de politică economică şi gradului ridicat de atractivitate investiţională din perspectiva termenului mediu al României.

LA FINELE LUI 2020Datoria publică a României a depăşit, cel mai probabil, primul nivel de alertă din legea responsabilităţii fiscal-bugetare

Mihai GongoroiMacroeconomie / 22 ianuarie

Datoria publică a României totaliza la finele lunii noiembrie a anului trecut 44,4% din produsul intern brut (PIB), respectiv 463,96 miliarde de lei, arată datele Ministerului de Finanţe. Cel mai probabil, datoria administraţiei publice a depăşit la finele anului trecut primul prag de alertă din legea responsabilităţii fiscal-bugetare, de 45%. La sfârşitul lui 2019, înainte de criza sanitară şi economică provocată de pandemie, datoria guvernamentală se situa la 373,6 miliarde de lei, adică 35,3% din PIB.

Ediţia din 29.07.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Investind în cultura noastră

Investind în cultura noastră

Miscellanea / 22 ianuarie

Din ce în ce mai multe corporaţii sprijină moştenirea culturală prin investiţii tangibile şi intangibile. Industriaşul SK Munjal, omul din spatele Festivalului Serendipity Arts, un eveniment multi-disciplinar de artă, vorbeşte despre importanţa...

BET - la un nou maxim din octombrie 2007

BVBBET - la un nou maxim din octombrie 2007

A.I.Piaţa de Capital / 22 ianuarie

Tranzacţii "deal" în valoare de 8,2 milioane lei cu acţiunile SIF Moldova 

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în creştere cu 0,97%, la 10.313,38 puncte, un nou record din...

MACRO NEWSLETTER 22 Ianuarie 2021

MACRO NEWSLETTER 22 Ianuarie 2021

Macroeconomie / 22 ianuarie

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au accelerat creşterea anuală în decembrie 2020, până la 0,6%, de la 0,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un declin de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

FIFA se opune violent unei superligi a Europei

O.D.Sport / 22 ianuarie

Revoluţia bogaţilor a fost înăbuşită din faşă de conducerea fotbalului mondial. FIFA a pus capăt speculaţiilor cu privire la susţinerea pe care ar fi acordat-o înfiinţării unei superligii a Europei, gândită de cluburile bogate de pe Bătrânul...

Spectatorii nu sunt indispensabili

OLIMPISM DE CRIZĂSpectatorii nu sunt indispensabili

O.D.Miscellanea / 22 ianuarie

Compromisurile pot strica definitiv o competiţie sportivă foarte populară. Disperarea organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo de a nu amâna (din nou) sau anula ediţia de vara aceasta creează momente mai puţin plăcute pentru ideea de olimpism.

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9209
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1443
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5608
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7815
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.5914

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo