ZIARUL BURSA

24 noiembrie 2021
Ediţia din 08.12.2023
Florin Cîţu, Marcel Ciolacu

PRIM TEST REUŞIT AL COALIŢIEI DE GUVERNARECîţu - preşedinte al Senatului, Ciolacu - şef al Camerei Deputaţilor

George MarinescuPolitică / 24 noiembrie 2021

USR va contesta hotărârea Senatului de revocare din funcţie a preşedintei Anca Dragu 

Noua coaliţie de guvernare PSD-PNL-UDMR a trecut cu bine primul test înaintea învestirii guvernului Ciucă, după ce a reuşit să îşi impună voinţa la conducerea celor două camere ale Parlamentului. Florin Cîţu a devenit preşedintele Senatului, cu 82 voturi pentru şi 25 voturi contra, iar Marcel Ciolacu - preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 217 voturi pentru şi 77 voturi contra.

Vaccinul contra gîndirii critice

Cornel CodiţăEditorial / 24 noiembrie 2021

Cornel Codiţă

Este cît se poate de clar: ca să scăpăm de blestematul ăsta de virus cu coroană şi de tot neamul lui e nevoie nu doar de un vaccin anti-covid, ci şi de unul care să ne vindece odată pentru totdeauna de pofta bolnăvicioasă pe care o manifestăm, atît de mulţi dintre noi, pentru "teoriile conspiraţiei".

Prevenţia, mai bună decât tratamentul în pandemie...

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIIPrevenţia, mai bună decât tratamentul în pandemie...

Alina VasiescuCompanii / 24 noiembrie 2021

Alina Vasiescu

Opţiunile de tratament îm­potriva Covid-19 rămân limitate, la aproape doi ani de la izbucnirea pandemiei. În condiţiile în care nu există un tratament ţintit pentru noul coronavirus, medicii din spitale şi ambulatoriu admi­nistrează medicamente care şi-au dovedit eficienţa în cazul altor boli, iar însănătoşirea nu este garantată, ceea ce generează reticenţă în rândul populaţiei.

Prima farmacie robotizată din ţara noastră, inaugurată de Remedia

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIIPrima farmacie robotizată din ţara noastră, inaugurată de Remedia

Companii / 24 noiembrie 2021

Robotul BD Rowa îi aduce farmacistului cutiile de medicamente din depozit Investiţia într-un robot variază între 60.000 şi 170.000 de euro 

Farmaciile Remedia au deschis recent prima unitate robotizată din România, dotată cu un robot BD Rowa care îi aduce farmacistului cutiile de medicamente de pe reţetă din depozitul din spate, astfel încât acesta poate să economisească timp preţios pe care să îl petreacă ascultând şi sfătuind pacientul.

"Redresarea economiei europene este grevată de presiunile inflaţioniste record şi de reintensificarea pandemiei"

MARKIT PMI:"Redresarea economiei europene este grevată de presiunile inflaţioniste record şi de reintensificarea pandemiei"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 24 noiembrie 2021

Companiile raportează creşteri record de preţuri în luna noiembrie; Presiunile inflaţioniste s-au accentuat în debutul ultimului trimestru al anului 

Activitatea economică din zona euro a accelerat ritmul de creştere în luna noiembrie după ce a atins un minim al ultimelor şase luni în octombrie, însă redresarea economiei europene este grevată de presiunile inflaţioniste record şi de îngrijorările cu privire la reintensificarea pandemiei în finalul acestui an, potrivit sondajului PMI (Purchasing Managers' Index) aferent lunii noiembrie publicat ieri de Markit Economics.

Mugur Isărescu

CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A ADMIS O SESIZARE A GUVERNATORULUI BNRIsărescu, posibil să scape de dosarul de colaborator al Securităţii

M.G.Bănci-Asigurări / 24 noiembrie 2021

Piperea: "E o chichiţă procedurală, legea nu are nicio problemă de conţinut" 

Curtea Constituţională (CCR) a admis, ieri, cu majoritate de voturi, o sesizare de neconstituţionalitate făcută de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, în cadrul unui dosar de la Curtea de Apel Bucureşti în care Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) solicită magistraţilor să constate calitatea acestuia de colaborator al fostei Poliţii politice comuniste.

"Politica BCE ar putea agrava inegalitatea veniturilor"

ISABEL SCHNABEL, MEMBRU ÎN BOARDUL BCE:"Politica BCE ar putea agrava inegalitatea veniturilor"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 24 noiembrie 2021

Într-o ieşire surprinzătoare din ortodoxia Băncii Centrale Europene (BCE), Isabel Schnabel, membru în boardul BCE din partea Germaniei, a afirmat recent că, deşi politica monetară implementată la nivelul zonei euro a contribuit la o scădere a inegalităţii veniturilor obţinute din piaţa muncii, programele BCE de achiziţie de active "pot duce" la lărgirea diferenţelor de avuţie dintre bogaţi şi săraci.

Vifrana a raportat o pierdere de un milion de lei, peste cea din intervalul ianuarie-septembrie 2020

PENTRU PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUIVifrana a raportat o pierdere de un milion de lei, peste cea din intervalul ianuarie-septembrie 2020

A.I.Companii / 24 noiembrie 2021

Reacţie negativă a preţului acţiunii în piaţă  

Vifrana (BIOW), producător din ţara noastră de vin ecologic, a raportat pentru primele nouă luni ale anului o pierdere de aproape un milion de lei, peste cea din primele trei trimestre ale lui 2020, de 0,63 milioane de lei, în condiţiile scăderii veniturilor cu o dinamică mai mare decât cea a cheltuielilor, după cum reiese din raportul companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cum să faci milionari din asistaţii social

OPINIICum să faci milionari din asistaţii social

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 24 noiembrie 2021

Un studiu interesant realizat de compania Engine Insights, citat de businessinsider.com, arată că două treimi din respondenţii ce fac parte din generaţia Z (născuţi între 1997 şi 2012, aproximativ 72 milioane de persoane în SUA) cred că se pot îmbogăţi investind în crypto.

Pieţele europene, la nivelul minim al ultimelor trei săptămâni

BURSELE LUMIIPieţele europene, la nivelul minim al ultimelor trei săptămâni

A.V.Internaţional / 24 noiembrie 2021

Bursele din Europa au scăzut ieri, în majoritate, atingând cel mai redus nivel din ultimele trei săptămâni, pe fondul răspândirii cazurilor de Covid în unele ţări din regiune.

London Stock Exchange

- Titlurile retailerului britanic online de electrice AO World Plc au coborât cu 14,8%, la 105,63 pence la ora locală 15.51, după ce acesta şi-a modificat în sens negativ estimările de profit pentru anul fiscal 2022, din cauza problemelor din lanţul de aprovizionare.

Deal-uri cu 0,5% din Banca Transilvania

BVBDeal-uri cu 0,5% din Banca Transilvania

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 24 noiembrie 2021

Scădere pe linie, pentru indici  

Valoarea trazacţiilor realizate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridcat la 113,83 milioane de lei, cu mult peste cea obişnuită în piaţa noastră, circa 75% din rulaj fiind asigurat de schimburile cu acţiunile Banca Transilvania (TLV).

Drepturile de preferinţă aferente majorării capitalului Agroland Business System intră la tranzacţionare, la BVB

ÎNCEPÂND DE MÂINEDrepturile de preferinţă aferente majorării capitalului Agroland Business System intră la tranzacţionare, la BVB

A.I.Piaţa de Capital / 24 noiembrie 2021

"Emitentul ţinteşte dezvoltarea reţelei de magazine Agroland Mega", se arată în prospectul operaţiunii de piaţă  

Drepturile de preferinţă aferente majorării capitalului social al companiei Agroland Business System (AG), vor intra la tranzacţionare începând de mâine, prin Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul AGR01, conform unui anunţ al operatorului pieţei noastre de capital.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Euro s-a depreciat la 4,9487 lei

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,9487 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 24 noiembrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,04 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9487 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:15, un euro era tranzacţionat la 1,1252 dolari, în apreciere cu 0,16%...

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo