ZIARUL BURSA

15 aprilie 2022
Ediţia din 28.02.2024
Antibiotice Iaşi - 25 de ani de prezenţă pe piaţa de capital

SUPLIMENT ANTIBIOTICE IAŞI / O COMPANIE ROMÂNEASCĂ DE IMPORTANŢĂ STRATEGICĂAntibiotice Iaşi - 25 de ani de prezenţă pe piaţa de capital

Piaţa de Capital / 15 aprilie 2022

La numai un deceniu de la sinteza Penicilinei în 1955, Antibiotice îşi începe activitatea, fiind primul producător al acestei substanţe active din România şi Europa de Sud-Est. Compania îşi dezvoltă structura de fabricaţie în special pentru substanţe active, pulberi sterile pentru injecţii, unguente şi supozitoare.

Prea mic pentru un război atît de mare

Cornel CodiţăEditorial / 15 aprilie 2022

Cornel Codiţă

Cînd a clocit-o în laboratoarele îmbîcsite de ideologie imperial-stalinistă dospită în subsolurile clădirilor unde nu a străbătut niciodată nici cea mai slabă rază de umanism sau compasiune umană, acolo unde, pe un uriaş morman de cadavre s-a clădit măreţia kagebistă a URSS- ului tinereţii sale, aventura militară a Rusiei în Ucraina însemna pentru Putin doar o reglare de conturi.

Companiile din industria de apărare scapă de o parte din datoriile la bugetul de stat

HOTĂRÂRE DE GUVERN CU DEDICAŢIECompaniile din industria de apărare scapă de o parte din datoriile la bugetul de stat

GEORGE MARINESCUPolitică / 15 aprilie 2022

Arierate scăzute pentru zece companii din industria naţională de apărare Valoarea totală a debitelor care vor fi şterse - 137,2 milioane lei Reducerea debitelor pentru cele zece companii reprezintă 7% din totalul datoriilor acumulate de acestea, afirmă reprezentanţii angajaţilor din industria de apărare 

Guvernul a diminuat, ieri, prin aprobarea unei ordonanţe de urgenţă, arieratele bugetare înregistrate de mai multe companii de stat din industria naţională de apărare.

Randament de 24% pentru acţiunile Antibiotice

SUPLIMENT ANTIBIOTICE IAŞI / ÎN ULTIMII TREI ANIRandament de 24% pentru acţiunile Antibiotice

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 15 aprilie 2022

Dragoş Mesaroş, Goldring: "ATB este o acţiune cu o volatilitate mai redusă, atât pe seama free-float-ului mai mic, cât şi a domeniului din care face parte" IFB Finwest: "Cel mai important este ca Antibiotice să prezinte investitorilor calificaţi potenţialul de dezvoltare pe termen mediu-lung; altfel, recomandarea de intrare nu poate să vizeze decât faptul că industria pharma este defensivă" 

Acţiunile Antibiotice Iaşi (ATB) au avut, în ultimii trei ani, perioadă marcată de pandemia Covid-19 şi mai recent de războiul din Ucraina, o creştere de circa 15%, iar cu tot cu dividende randamentul total al titlurilor producătorului de medicamente s-a ridicat la 24%, peste cel al majorităţii obligaţiunilor corporative dar inferior randamentelor indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), ale căror creşteri au fost de 40-50%, în această perioadă.

Rusia îşi va consolida apărarea cu arme nucleare, dacă Suedia şi Finlanda vor intra în NATO

FOSTUL PREŞEDINTE RUS DMITRI MEDVEDEV:Rusia îşi va consolida apărarea cu arme nucleare, dacă Suedia şi Finlanda vor intra în NATO

V.R.Internaţional / 15 aprilie 2022

Rusia deschide dosare penale pentru torturarea unor soldaţi ruşi în Ucraina SUA anunţă un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina 

Dacă Suedia şi Finlanda vor adera la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Rusia va trebui să-şi consolideze apărarea inclusiv prin desfăşurarea de arme nucleare în regiunea baltică, avertizează Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse şi unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, informează Reuters.

Parcursul Antibiotice Iaşi la Bursa de Valori Bucureşti

SUPLIMENT ANTIBIOTICE IAŞIParcursul Antibiotice Iaşi la Bursa de Valori Bucureşti

M.G.Piaţa de Capital / 15 aprilie 2022

Acţiunile Antibiotice Iaşi (simbol ATB) au intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în data de 16 aprilie 1997, numărându-se în rândul primelor companii tranzacţionate la cota bursei după redeschiderea din 1995, în prima zi fiind tranzacţionate un număr de 755.750 acţiuni cu o valoare totală a tranzacţiilor de 322.000 lei. În acelaşi an, actiunile companiei au fost incluse în componenţa indicelui BET.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Rusia, somată să nu mai atace bisericile

Rusia, somată să nu mai atace bisericile

O.D.Miscellanea / 15 aprilie 2022

Războiul nu are nimic sfânt. O demonstrează din plin conflictul din Ucraina. Biserici, locuri de rugăciune, spitale sunt atacate şi distruse fără niciun fel de problemă de către soldaţii ruşii.

Pandemia a lăsat un dezastru în învăţământ

STUDIUPandemia a lăsat un dezastru în învăţământ

O.D.Miscellanea / 15 aprilie 2022

Pandemia a marcat pentru multă vreme învăţământul autohton. Abandon şcolar, pierderi mari de învăţare, familii marcate de violenţă: aşa arată radiografia şcolii şi a vieţii copiilor din medii vulnerabile în vreme de pandemie, conform studiului...

MACRO NEWSLETTER 15 aprilie 2022

MACRO NEWSLETTER 15 aprilie 2022

Macroeconomie / 15 aprilie 2022

Preţurile de consum din Spania şi-au accelerat creşterea anuală peste aşteptări şi în martie 2022, până la 9,8%, de la 7,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 3%, după un avans de 0,8% în luna anterioară.

BCE pune pe creştere pieţele europene

BURSELE LUMIIBCE pune pe creştere pieţele europene

A.V.Internaţional / 15 aprilie 2022

Bursele din Europa au crescut ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să menţină nemodificată dobânda de politică monetară, adăugând că intenţionează, în continuare, să pună capăt achiziţiilor de obligaţiuni în trimestrul al treilea,...

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9686
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5785
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2030
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8072
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.7224

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo