ZIARUL BURSA

11 august
ASF a legalizat tranzacţiile bazate pe "informaţii privilegiate"

ASF a legalizat tranzacţiile bazate pe "informaţii privilegiate"

Nicu TranduPiaţa de Capital / 5 iulie

Cât timp ilegalităţile se fac prin SAI-uri interpuse, ASF închide ochii şi se preface că ele nu există 

Mai mulţi investitori s-au arătat indignaţi, în mediul online, luna trecută, de evoluţia recentă a acţiunii SIF Muntenia (SIF4), chiar înaintea anunţării depunerii ofertei publice de răscumpărare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Birocraţia, infrastructura de transport şi lipsa forţei de muncă - punctele slabe ale climatului investiţional din România

SONDAJ AMCHAMBirocraţia, infrastructura de transport şi lipsa forţei de muncă - punctele slabe ale climatului investiţional din România

GEORGE MARINESCUMacroeconomie / 5 iulie

Doar 38% dintre companiile membre AmCham au încredere în climatul investiţional din ţara noastră 92% dintre companii susţin că au probleme din cauza lipsei de forţă de muncă calificată Inechitatea sistemului fiscal - un alt impediment în calea deciziei investiţionale 

Nivelul de încredere al membrilor Camerei de Comerţ Americane din România (AmCham) în climatul investiţional din ţara noastră cunoaşte, potrivit unui sondaj, un recul în acest an, din cauza riscurilor cu care se confruntă economia în această perioadă: războiul din Ucraina, distorsionarea lanţurilor de aprovizionare, inflaţia, creşterea costurilor de finanţare, tensiunea existentă în piaţa forţei de muncă calificate, creşterea costurilor la utilităţi, dezbaterile din spaţiul public privind noile modificări ale sistemului fiscal, birocraţia, infrastructura de transport şi lipsa unui brand economic de ţară.

Inflaţia la producători continuă să urce, chiar dacă rata anuală arată o temperare

CONFORM INSInflaţia la producători continuă să urce, chiar dacă rata anuală arată o temperare

M.G.Macroeconomie / 5 iulie

Creştere mare pentru preţurile de producţie ale alimentelor, în luna mai: +26,30% anual, cu un plus lunar de 2,51% faţă de aprilie 

Rata anuală a inflaţiei la producători (PPI - preţurile producţiei industriale) a scăzut în luna mai la 46,6%, de la 47,1% în luna aprilie şi 51,7% în luna martie, pe fondul unei temperări a creşterilor de preţuri cu energia, potrivit datelor publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

UE va crea o platformă pentru coordonarea reconstrucţiei Ucrainei

UE va crea o platformă pentru coordonarea reconstrucţiei Ucrainei

A.V.Internaţional / 5 iulie

Premierul de la Kiev estimează la circa 750 de miliarde de dolari costurile reconstrucţiei 

UE va crea o platformă care să coordoneze reconstrucţia Ucrainei după războiul acesteia cu Rusia, a declarat ieri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susţinut că reconstrucţia Ucrainei este "sarcina comună a întregii lumi democratice", iar premierul său, Denis Şmigal, a estimat la circa 750 de miliarde de dolari costurile acestei reconstrucţii, relatează agenţiile Reuters şi AFP.

La facultate, ca la grădiniţă

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 5 iulie

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Trăsnaia mi-a fost semnalată de un coleg de la facultate. La început nu am înţeles la ce s-a referit. Vorbea limba română, dar nimic din ce auzeam nu avea sens.

Putin ordonă continuarea "operaţiunii" în Ucraina

Putin ordonă continuarea "operaţiunii" în Ucraina

V.R.Internaţional / 5 iulie

Volodimir Zelenski: "Ucraina nu renunţă la nimic" 

Preşedintele rus Vladimir Putin a felicitat, ieri, trupele ruse şi separatiste pentru "eliberarea" întregii regiuni Lugansk (estul Ucrainei), o etapă importantă pentru Moscova în campania sa militară în Ucraina, şi le-a ordonat forţelor sale să continue ofensiva în estul Ucrainei, relatează Reuters şi AFP.

Spectacol pe minus, bani în plus

SUPERLIGASpectacol pe minus, bani în plus

O.D.Sport / 5 iulie

Fotbalul autohton este în faţa unei situaţii care sfidează logica oricărui tip de afacere, de ce merge mai prost de aceea primeşte şi mai mulţi bani de la cei care transmit la TV meciurile din competiţia internă.

BT Capital Partners dă un preţ ţintă de 12,26 lei pentru Purcari, cu 33% peste cel din piaţă

BT Capital Partners dă un preţ ţintă de 12,26 lei pentru Purcari, cu 33% peste cel din piaţă

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 5 iulie

Potenţialul de creştere, marjele mai mari decât ale concurenţilor şi subevaluarea acţiunii sunt principalii factori pe care echipa BT îşi bazează recomandarea  

BT Capital Partners, parte a Grupului Banca Transilvania, dă un preţ ţintă de 12,26 lei pentru acţiunile Purcari Wineries (WINE), în următoarele douăsprezece luni, cu circa 33% peste cotaţia de ieri a WINE de la ora 12:00, după cum reiese dintr-un raport semnat de Iustin Terciu, link: ce a fost publicat pe portalul BVB Research Hub.

"Acţiunile prezintă în continuare un risc ridicat de scădere"

AVERTISMENT GOLDMAN SACHS:"Acţiunile prezintă în continuare un risc ridicat de scădere"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 5 iulie

"Deocamdată, piaţa include în preţuri doar o recesiune uşoară", spun analiştii băncii "Marjele de profitabilitate sunt încă ridicate şi o normalizare va duce duce la revizuiri negative ale câştigurilor", conform celor de la Goldman  

Piaţa acţiunilor se confruntă în continuare cu un risc ridicat de scădere suplimentară, chiar dacă se află în teritoriul "bear", conform Goldman Sachs, scrie Business Insider.

Urcă pieţele europene

Urcă pieţele europene

A.V.Internaţional / 5 iulie

Bursele din Europa au crescut ieri, în majoritate, lăsând în urmă un semestru dominat de temerile legate de inflaţie, războiul din Ucraina şi o posibilă recesiune globală.

Capitala şi şase judeţe au proiecte aprobate pe programul Anghel Saligny

CSEKE ATTILA, MINISTRUL DEZVOLTĂRII:Capitala şi şase judeţe au proiecte aprobate pe programul Anghel Saligny

I.GHE.Fonduri Europene / 5 iulie

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a declarat ieri, la Braşov că, până în prezent, la nivelul ministerului au fost aprobate pentru finanţare listele obiectivelor de investiţii pentru Capitală şi şase judeţe, iar pentru alte opt se fac verificări pentru a se stabili dacă aceleaşi proiecte nu au fost trimise pentru a fi finanţate şi din fonduri europene, prin ministerul de resort.

"Creşterea preţurilor combustibilului începe să distrugă cererea"

MIKE MULLER, VITOL:"Creşterea preţurilor combustibilului începe să distrugă cererea"

ANDREI IACOMIMaterii Prime / 5 iulie

Vitol este unul dintre cei mai mari transportatori mondiali de produse petroliere Joe Biden: "Preţurile energiei vor rămâne ridicate «atât timp cât este nevoie» pentru a pedepsi Rusia"  

Preţurile combustibilului sunt în creştere în toată lumea dar consumatorii sunt "storşi", ceea ce începe să erodeze cererea, spune Mike Muller, şeful departamentului de trading din Asia al Vitol, unul dintre cei mai mari transportatori mondiali de produse petroliere, citat de Business Insider.

Ediţia din 11.08.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 5 iulie 2022

MACRO NEWSLETTER 5 iulie 2022

Macroeconomie / 5 iulie

Preţurile de consum din Elveţia şi-au accelerat creşterea anuală şi în iunie 2022, până la 3,4%, de la 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un avans de 0,7% în luna anterioară.

Închideri mixte pentru indici

BVBÎnchideri mixte pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 5 iulie

Prime Transaction: "Titlurile Fondul Proprietatea au asigurat peste jumătate din rulajul zilnic"  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut un start de săptămână indecis, într-un context marcat de creşteri în pieţele europene,...

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

11 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9090
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7494
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0470
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8036
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2231

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo