ZIARUL BURSA

28 septembrie
Economia UE, paradită

Economia UE, paradită

George MarinescuInternaţional / 15 septembrie

Extinderea spaţiului Schengen, omisă de Ursula von der Leyen, preşedintele CE, în raportul privind Starea Uniunii Europene Plafonarea preţului gazelor, decuplarea lui de preţul energiei, stabilirea unui sistem pentru piaţa intra-day şi supraimpozitarea companiilor din energie - priorităţile CE Va fi înfiinţată o Bancă Europeană a Hidrogenului Comisia propune o nouă reglementare în domeniul materiilor prime critice, pentru reducerea dependenţei de importurile din China  

Starea Uniunii Europene - raportul anual pe care Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene îl prezintă în faţa deputaţilor europeni -, ediţia 2022, va rămâne în memoria cetăţenilor români ca primul document de acest tip în care nu există niciun rând privind extinderea spaţiului Schengen.

Planul UE privind criza energetică s-a redus la raţionalizări şi supraimpozitarea regenerabilelor

Planul UE privind criza energetică s-a redus la raţionalizări şi supraimpozitarea regenerabilelor

CRISTIAN DOGARUInternaţional / 15 septembrie

Fixarea unui plafon de preţ pentru gazul rusesc, cum a propus CE, sau a unui plafon pentru tot gazul, cum au propus mai multe state printre care şi România, a fost momentan abandonată, nu se mai vorbeşte nimic despre descurajarea tradingului speculativ, iar decuplarea centralelor pe gaz de modul în care se construieşte preţul pe piaţa energiei a rămas la nivel declarativ, astfel încât perspectiva remedierii rapide a situaţiei înainte de sezonul rece este tot mai anemică. Cel puţin până la o nouă întâlnire a miniştrilor energiei din statele membre, fixată pentru 30 septembrie.

Sursă foto: arcub.ro

Zilele Bucureştiului, "avalanşă" de evenimente

O.D.Cultură / 15 septembrie

Agenda culturală a sfârşitului de săptămână este plină în Capitală. "'Bucharest Jazz Festival'', expoziţia "'De la Ţepeş la Brâncuşi'', proiectul "'Străzi deschise'', dar şi concertul "'Poveste din Bucureştiul de odinioară'' se numără printre evenimentele pregătite de ARCUB, cu ocazia Zilelor Bucureştiului.

RAPORTUL GLOBAL DEBT MONITOR DE LA IIFCresc riscurile şi povara datoriilor în economiile emergente

Călin RecheaMacroeconomie / 15 septembrie

Călin Rechea

Datoria globală a scăzut cu 5,5 trilioane de dolari în T2 2022, până la 300,1 trilioane de dolari. Aceasta este prima scădere după 14 creşteri trimestriale consecutive. La scăderea de 5,5 trilioane de dolari, pieţele emergente au contribuit cu 0,6 trilioane de dolari, iar economiile avansate cu 4,9 trilioane de dolari, în condiţiile deprecierii puternice a monedelor ţărilor din grupul G10 faţă de dolarul american.

"Investitorii ar trebui să cumpere acţiuni, deoarece inflaţia se va rezolva de la sine"

JPMORGAN:"Investitorii ar trebui să cumpere acţiuni, deoarece inflaţia se va rezolva de la sine"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 15 septembrie

"Rezerva Federală a exagerat deja cu majorările de 75 de puncte de bază ale ratei dobânzii", crede Marko Kolanovic, strateg la banca americană  

Inflaţia, ce se află al un nivel nemaiîntâlnit de decenii nu îl sperie pe Marko Kolanovic, strateg la JPMorgan, care rămâne optimist în ceea ce priveşte acţiunile, după cum reiese dintr-o notă a băncii americane, scrie Business Insider.

"Inflaţia din Marea Britanie scade neaşteptat la 9,9%, pe fondul reducerii preţului combustibililor"

CNBC:"Inflaţia din Marea Britanie scade neaşteptat la 9,9%, pe fondul reducerii preţului combustibililor"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 15 septembrie

Banca Angliei îşi va anunţa următoarea mişcare de politică monetară joia viitoare, aşteptările fiind pentru o creştere cu 75 de puncte de bază a ratelor dobânzilor 

Inflaţia din Regatul Unit al Marii Britanii a încetinit în august pe fondul scăderii preţurilor combustibililor, cu toate că preţurile alimentelor continuă să crească, conform CNBC.

Oamenii care ne fac casele s-au sărbătorit la Biblioteca Academiei

ZIUA CONSTRUCTORULUIOamenii care ne fac casele s-au sărbătorit la Biblioteca Academiei

O.D.Cultură / 15 septembrie

Constructorii au "abandonat" pentru o zi şantierele şi au sărbătorit cum se cuvine ziua lor. Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii, alături de partenerii sociali, Federaţia Generală a Sindicatelor şi Casa Socială a Constructorilor, în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române au organizat, ieri, evenimentul dedicat breslei Constructorilor, "Ziua Naţionala a Constructorului".

Pieţele europene de acţiuni îşi continuă declinul

Pieţele europene de acţiuni îşi continuă declinul

ANDREI IACOMIInternaţional / 15 septembrie

Mark Haefele, UBS: "Vânzările de marţi arată că un raliu susţinut necesită dovezi clare că inflaţia este pe o tendinţă descendentă" 

Indicii principalelor pieţe europene erau în depreciere ieri, în jurul orei 17:30, pe măsură ce bursele globale reacţionează la ultimele date privind inflaţia din Statele Unite, potrivit CNBC.

Sursă foto: Facebook / Novak Carol Eduard

Sindicaliştii din sport, atac la ministrul Novak

O.D.Sport / 15 septembrie

Îmbinarea activităţii sportive cu cea ministerială poate provoca destule controverse. Există oameni din sport care susţin că această combinaţie nu este deloc bună. Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a descoperit cum ministrul Novak l-a premiat pe sportivul Novak.

Ediţia din 28.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 15 Septembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 15 Septembrie 2022

Macroeconomie / 15 septembrie

Preţurile de consum din SUA şi-au temperat creşterea anuală în august 2022, până la 8,3%, de la 8,5% în luna precedentă, pe fondul unei noi stagnări lunare. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 11,4%, de la 10,9%, în...

Scădere pe linie pentru indici

BVBScădere pe linie pentru indici

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 15 septembrie

Tranzacţii de 38 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi pe linie în şedinţa de tranzacţionare de ieri, într-un context general negativ în pieţele europene. Indicele BET, ce...

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo