ZIARUL BURSA

13 februarie
Ediţia din 29.05.2023
Ilustraţie de MAKE

PIAŢA NOASTRĂ DE CAPITAL, SAT FĂRĂ CÂINIAir Claim - reţeta ruinării încrederii în acţiunile unei companii

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 13 februarie

Despre cum poţi să plasezi bani în dezvoltarea unei afaceri bazată pe servicii conexe transporturilor aeriene şi să te trezeşti investitor imobiliar Air Claim: "Ne-am angajat să fim un emitent transparent cu privire la întreaga activitate" Titlurile CLAIM se tranzacţionează la jumătate din preţul plasamentului privat 

Listarea Air Claim (CLAIM), companie ce ajută pasagerii curselor aeriene perturbate sau anulate să obţină despăgubirile la care au dreptul, a adus primele adevărate şocuri în Piaţa AeRO, din perioada recentă.

"Războiul din Ucraina poate fi declarat oricând o confruntare economică globală"

IONEL BLĂNCULESCU"Războiul din Ucraina poate fi declarat oricând o confruntare economică globală"

Emilia OlescuMacroeconomie / 13 februarie

Blănculescu: "Conflictul de la graniţă este posibil să inducă un adevărat cataclism mondial în lanţurile logistice de aprovizionare" Pentru salvarea companiilor în dificultate, Blănculescu propune o variantă upgradată a instrumentului Business Recovery Operations 

Chiar dacă nu este declarat război mondial în privinţa aspectului militar, în ceea ce priveşte efectele la nivel economic, conflictul din Ucraina poate fi declarat oricând o deflagraţie sau o confruntare globală, inducând în lanţurile logistice de aprovizionare un adevărat cataclism mondial, este de părere consultantul economic Ionel Blănculescu.

Abia au trecut valurile făcute de federaţiile sportive în legătură cu bugetul alocat, că Ministerul Sportului are parte de alte necazuri pe această relaţie. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat cu titlu definitiv, săptămâna trecută, că Ministerul Tineretului şi Sportului a încălcat legea atunci când a refuzat finanţarea Federaţiei Române de Tenis în anul 2018.

Ministerul Sportului, tot mai multe probleme cu federaţiile

O.D.Sport / 13 februarie

Ministerul Sportului are o relaţie tot mai tensionată cu o parte dintre federaţiile din subordine. Abia au trecut valurile făcute de federaţiile sportive în legătură cu bugetul alocat, că Ministerul Sportului are parte de alte necazuri pe această relaţie.

Infracţiunile legate de achiziţiile din pandemie, pe masa de lucru a DNA

Infracţiunile legate de achiziţiile din pandemie, pe masa de lucru a DNA

GEORGE MARINESCUAnticorupţie / 13 februarie

Procurorii anticorupţie instrumentează şi dosarul penal privind achiziţia de vaccinuri anti-Covid Crin Bologa: "Procurorul de caz a cerut de la Guvernul României documente, chiar documente clasificate din şedinţele de guvern, a cerut de la Ministerul Sănătăţii astfel de documente, iar acum are un volum mare de documente ce trebuie analizate" 

Direcţia Naţională Anticorupţie are 90 de dosare penale în lucru care privesc fapte ce au fost săvârşite în timpul pandemiei Covid-19, în legătură cu achiziţiile publice efectuate în acea perioadă, a declarat Crin Bologa, procurorul-şef al acestei structuri speciale de Parchet, într-un interviu acordat pentru Europa FM.

Sursa infografic: SGN

Încălzirea locuinţelor cu hidrogen, o fantezie toxică şi puternic explozivă

Călin RecheaCompanii / 13 februarie

Călin Rechea

Comisia pentru industrie, cercetare şi energie a Parlamentului European, condusă de Cristian-Silviu Buşoi, a adoptat zilele trecute o serie de propuneri privind revizuirea Directivei de Performanţă Energetică a Clădirilor (EPBD), care au ca scop reducerea drastică a consumului de energie şi a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050.

36,7 GW - cantitatea de energie din surse regenerabile contractată pe termen lung în 2022

36,7 GW - cantitatea de energie din surse regenerabile contractată pe termen lung în 2022

I.GHE.Internaţional / 13 februarie

Contractele pe termen lung în domeniul energiei din surse regenerabile încheiate în 2022 la nivel global însumează 36,7 gigawaţi (GW), cu 18% mai mult decât în 2021, potrivit unui raport recent al Bloomberg NEF (BNEF) citat de site-ul elperiodicodelaenergia.com. Printre cele 167 de organizaţii şi companii care anul trecut au semnat astfel de contracte se numără inclusiv Amazon, Meta, Google, Microsoft, Ford şi Mc Donald's.

Putin: "Economia Rusiei a depăşit cele mai grave efecte ale sancţiunilor"

Putin: "Economia Rusiei a depăşit cele mai grave efecte ale sancţiunilor"

V.R.Internaţional / 13 februarie

"Sancţiunile au avut un efect de boomerang asupra Occidentului, prin creşterea inflaţiei şi a preţurilor energiei" 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, susţine că economia ţării sale a depăşit cele mai grave efecte ale sancţiunilor impuse de Occident şi că este aşteptată să înregistreze o creştere modestă în acest an, în ciuda "încercărilor de subminare a anumitor industrii", potrivit Reuters.

Venituri mărite cu maximum 50% pentru angajaţii primăriilor ce răspund de implementarea proiectelor europene

NOI SPORURI ÎN ADMINISTRAŢIA LOCALĂVenituri mărite cu maximum 50% pentru angajaţii primăriilor ce răspund de implementarea proiectelor europene

GEORGE MARINESCUFonduri Europene / 13 februarie

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a pus în consultare publică un proiect de regulament- cadru, care va duce la venituri salariale lunare mai mari cu maximum 50% pentru angajaţii din primării şi din consiliile judeţene care răspund de implementarea proiectelor de infrastructură finanţate din fondurile europene.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 13 Februarie 2023

MACRO NEWSLETTER 13 Februarie 2023

Macroeconomie / 13 februarie

Preţurile de consum din Ungaria şi-au accelerat creşterea anuală şi în ianuarie 2023, până la 25,7%, de la 24,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,3%, după un avans de 1,9% în luna anterioară.

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9580
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6276
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7110
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo