ZIUA FRANŢEI "Leasingul operaţional a devenit un pilon important al mobilităţii”

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii / 14 iulie

"Leasingul operaţional a devenit un pilon important al mobilităţii”

English Version

(Interviu cu Răzvan Roşculeţ, director comercial ARVAL România)

Piaţa leasingului operaţional din România traversează un an 2025 plin de provocări şi oportunităţi. Într-un context marcat de instabilitate fiscală şi, până de curând, electorală, companiile îşi caută tot mai mult sprijinul în soluţii de mobilitate flexibile şi eficiente. Arval România continuă să joace un rol-cheie în această tranziţie, oferind servicii adaptate nevoilor actuale, de la leasing operaţional pe termen scurt şi mediu până la soluţii sustenabile precum Re-Lease şi Arval Flex. Într-un interviu acordat în exclusivitate, Răzvan Roşculeţ, director comercial al Arval România, ne vorbeşte despre tendinţele din primul semestru al anului în curs, despre inovaţiile aduse în portofoliu şi despre perspectivele pentru finalul anului.

Reporter: Care sunt reperele pe primul semestru al anului 2025 din piaţa românească în ceea ce priveşte leasingul auto operaţional?

Răzvan Roşculeţ: Aş vrea să încep prin a spune că anul 2025 este unul atipic pentru piaţa din România, în general. Am trecut printr-o serie de evenimente, de la campanii electorale şi alegeri până la discuţii şi măsuri profunde în ceea ce priveşte sistemul fiscal, care şi-au pus amprenta asupra mediului de afaceri. În acest context deloc prielnic, constatăm că segmentul leasingului operaţional a continuat procesul de consolidare început după pandemie, devenind un pilon tot mai important al mobilităţii corporate. Piaţa internă demonstrează în continuare o deschidere tot mai mare către soluţiile de leasing operational, tendinţă pe care am observat-o în datele Observatorului Arval pentru Mobilitate şi Flote 2025 lansat de curând. În ceea ce priveşte Arval România, încercăm, aşa cum am făcut întotdeauna, să fim aproape de partenerii noştri cu soluţii moderne şi eficiente, susţinându-le planurile de mobilitate.

Reporter: În ce constă produsul Arval Flex?

Răzvan Roşculeţ: Arval Flex este, înainte de orice, o simplificare a conceptului de leasing pe termen scurt şi mediu. Este vorba despre o soluţie dinamică oferită clienţilor noştri, pe care am dezvoltat-o pentru a oferi un nivel ridicat de mobilitate şi flexibilitate, permiţând în acelaşi timp maximizarea eficienţei operaţionale a flotelor pe care le operăm. Acest sistem de leasing operaţional cu toate costurile incluse oferă o grilă optimizată, cu intervale de cost flexible pentru închirieri, de una, 6 sau 12 până la 24 de luni, răspunzând nevoilor de mobilitate rapidă din piaţă. Costurile devin tot mai competitive pe măsură ce perioada de leasing creşte, iar flexibilitatea este cuvântul de ordine, în timp ce mijlocul de mobilitate este livrat rapid. Un exemplu pe care îmi place să îl scot în evidenţă este cel al unei companii care adoptă un contract pe termen scurt şi care decide să prelungească ulterior durata. În acest caz, schimbarea se face fără costuri suplimentare, chiar din momentul în care este transmisă solicitarea de modificare a contractului. Arval Flex este soluţia care adresează atât proiectele pe termen scurt şi mediu cât şi nevoile de ajustări temporare ce pot apărea în anumite perioade.

Reporter: Ce oferte aveţi pentru companiile care îşi doresc să schimbe flota auto, dar nu dispun de resursele financiare necesare?

Răzvan Roşculeţ: Pentru companiile cu resurse financiare limitate, Arval propune o gamă variată de soluţii: de la leasing operaţional full-service pe termen lung sau scurt, flexibil, până la opţiunea Re Lease, o soluţie de mobilitate sustenabilă extrem de avantajoasă, cu vehicule utilizate, care sunt atent verificate şi adaptate necesităţilor moderne. M-aş referi mai mult la această soluţie în care noi credem foarte mult şi care le oferă partenerilor acces la autovehicule performante la costuri reduse - un plus major pentru optimizarea cash-flow-ului. Re-Lease este un tip de serviciu de leasing operational prin care reuşim să aducem clienţilor vehicule de calitate la un cost redus, în timp ce contribuim la măsurile de sustenabilitate prin crearea unui al doilea ciclu de utilizare pentru vehicule. Pot adăuga aici şi Arval Car Sharing, soluţia de mobilitate partajată care permite unei companii cu resurse limitate să ofere mai multor angajaţi posibilitatea de a beneficia de mobilitate în comun. În general, echipa de vânzări Arval pe care o conduc oferă soluţii atent configurate în funcţie de profilul fiecărui business, astfel încât bugetul alocat mobilităţii de către client să fie accesibil, eficient gestionat şi flexibil în faţa provocărilor operaţionale.

Reporter: În privinţa atingerii ţintelor din Green Deal, care este sprijinul oferit pentru clienţi pentru achiziţionarea sau pentru leasingul operaţional al autovehiculelor electrice?

Răzvan Roşculeţ: Tranziţia către o mobilitate sustenabilă este o prioritate strategică pentru Arval, atât pe plan local cât şi la nivel de Grup. Dacă ne uităm la evoluţia globală, vedem că ponderea vehiculelor electrificate în flota Arval a crescut semnificativ atât la nivel centralizat dar şi la nivel local în 2025, lucru de asemenea subliniat de recentul lansat studiu Observatorul Arval de Mobilitate şi Flote 2025. În România, apetitul pentru tranziţia către electrificare este în creştere, iar Arval răspunde în mod activ solicitărilor din piaţă. Aşa cum am spus, oferim companiilor din România soluţii complete şi le susţinem în procesul de tranziţie prin pachete de leasing ce includ vehicule electrice sau hibride, completate în curând cu staţii de încărcare finanţate prin soluţii de leasing dezvoltate în parteneriat cu BNP Leasing Solutions, precum şi cu carduri de încărcare Arval Energy Card în sistem de roaming în care sunt înrolate majoritatea reţelor de încărcare din ţară şi din Europa. Mai mult, oferim şi produse de consultanţă în alegerea de soluţii pentru optimizarea nivelului de utilizare al flotelor electrificate.

Reporter: Care a fost cifra de afaceri pe anul trecut şi ce estimări aveţi pentru finalul anului 2025? Va fi impactată cifra de afaceri din acest an de modificările fiscale ce intră în vigoare în al doilea semestru al anului curent?

Răzvan Roşculeţ: La nivel global, Arval a încheiat 2024 cu rezultate solide şi şi-a consolidat poziţia de lider în soluţii de mobilitate sustenabilă, într-un context global din care nu au lipsit provocările. Şi în România, business-ul nostru a intrat într-o fază de consolidare a poziţiei de lider de piaţă, dar şi de dezvoltare a soluţiilor flexible de mobilitate sustenabilă, care adresează în mod real nevoile de mobilitate şi de optimizare bugetară ale companiilor. Anul 2025 este, aşa cum am spus, unul atipic, în care trebuie să lucrăm pe multe planuri şi să demonstrăm din nou un nivel ridicat de rezilienţă. Suntem într-o perioadă în care se discută foarte mult şi, bineînţeles, şi noi ne facem propriile analize şi ne adaptăm prognozele. Faptul că piaţa din România este în creştere, iar companiile arată o deschidere tot mai mare către soluţiile de leasing operational full-service este unul dintre elementele care ne dau încredere pentru ceea ce urmează. Avem convingerea că urmează o perioadă complexă şi vom fi, ca de fiecare dată, un partener de încredere pentru companiile din România.

Reporter: Vă mulţumim.

Dosar BURSA - Crizele Apocalipsei
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0810
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3461
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4596
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8849
Gram de aur (XAU)Gram de aur466.3616

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb