ZIUA UNIVERSALĂ A IEI Mon Paris - povestea unui loc cu suflet, unde fiecare zi este o sărbătoare

A consemnat Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Cultură / 24 iunie

Mon Paris - povestea unui loc cu suflet, unde fiecare zi este o sărbătoare

(Interviu cu Alexandra Dragne, fondatoarea restaurantului Mon Paris)

O punte între rafinamentul franţuzesc şi sufletul românesc, saloane de epocă, grădina de vară care aminteşte de cafenelele din Montmartre, armonie, atmosferă intimă, personal amabil, artă culinară ce îmbină influenţe diverse cu ingrediente locale - toate acestea se împletesc armonios la Mon Paris şi conturează un mediu ideal pentru petrecerea unei seri liniştite în familie ori cu prietenii, pentru consumarea unei întâlniri romantice, pentru organizarea unei petreceri sau pur şi simplu pentru servirea mesei.

Situat în centrul Capitalei, Mon Paris este restaurantul care transformă fiecare moment într-o amintire de neuitat. În acelaşi timp, în cadrul boemului local Mon Paris, fiecare sărbătoare e o poveste, după cum ne spune Alexandra Dragne, care a dat viaţă acestui loc şi care-i dă suflu zi de zi, fiind permanent alături de clienţii săi şi făcând tot posibilul ca aceştia să petreacă aici momente deosebite. Alexandra ne-a vorbit cu drag, într-un interviu, despre proiectul ei de suflet, despre cum creşte frumos acest al patrulea "copil” al său şi despre ce se întâmplă la Mon Paris mai ales în zilele de sărbătoare: "Ziua Iei, de pildă, este una dintre cele mai îndrăgite momente ale anului. Ne îmbrăcăm în straie tradiţionale, decorăm grădina de vară cu flori de câmp, lămpi rustice şi covoare ţesute şi aducem pe masă preparate inspirate din bucătăria românească, dar cu o tuşă modernă. Avem muzică live, poveşti, dansuri şi - mai ales - sentimentul că ducem mai departe o moştenire care nu trebuie uitată”.

Reporter: De unde vine numele restaurantului - Mon Paris - şi în ce elemente din cadrul localului se oglindeşte acesta?

Alexandra Dragne: Numele Mon Paris s-a născut dintr-o dublă inspiraţie, profund emoţională şi cu rezonanţă istorică. Pe de o parte, el omagiază Bucureştiul interbelic - Micul Paris, cum era supranumit oraşul în acea perioadă elegantă, rafinată şi plină de efervescenţă culturală - acel Bucureşti boem, sofisticat, unde viaţa era o artă şi oamenii preţuiau lucrurile frumoase. Pe de altă parte, numele reflectă şi legătura personală pe care o avem cu ideea de Paris - "Mon Paris” înseamnă Parisul meu, un loc al viselor, al gusturilor alese, al amintirilor intime şi pline de savoare.

Ne-am dorit ca acest loc să fie o punte între rafinamentul franţuzesc şi sufletul românesc, iar rezultatul este vizibil în fiecare detaliu: în decorul inspirat din saloanele de epocă, în grădina de vară care aminteşte de cafenelele din Montmartre, în salonul cu şemineu ce evocă serile tihnite din casele vechi bucureştene şi, desigur, în meniul nostru, care îmbină armonios influenţe culinare diverse cu ingrediente locale, proaspete şi gătite cu grijă.

Mon Paris este mai mult decât un nume - este o declaraţie de dragoste pentru frumuseţea lucrurilor simple, pentru tradiţie, pentru familie şi pentru oraşul nostru. Este felul nostru de a aduce un strop de poezie în vieţile celor care ne trec pragul, o afacere de familie cu acel ceva necesar fiecarui membru al familiei.

Reporter: Cum a crescut acest "copil” de când i-ai dat neştere şi până acum?

Alexandra Dragne: Am deschis Mon Paris acum peste opt ani - timp în care a crescut frumos, organic, prin muncă sinceră, adaptabilitate şi o legătură autentică cu clienţii noştri. Am fost constanţi, chiar şi în cele mai dificile perioade, precum pandemia, când ne-am reorientat rapid pentru a rămâne aproape de oameni. Atunci am dezvoltat servicii de catering pentru companii, am livrat preparate pentru petreceri în familie şi am transformat provocările în oportunităţi.

Aceşti ani ne-au învăţat că într-o industrie atât de dinamică, cheia este flexibilitatea. Ne-am pliat mereu după cerinţele pieţei şi am înţeles că instabilitatea economică a vremurilor nu trebuie să ne doboare, ci să ne inspire să ne reinventăm permanent. Aşa am rămas relevanţi: ascultând nevoile comunităţii şi construind în jurul ei.

Mai presus de orice, am învăţat că Mon Paris nu este doar un loc unde se mănâncă bine, ci o experienţă în sine - una care aduce confort, căldură, tradiţie şi inovaţie în acelaşi timp.

Reporter: Cu ce se evidenţiază pe piaţă localul tău şi ce strategie ai ca să rămâneţi în vizorul clienţilor?

Alexandra Dragne: Mon Paris se evidenţiază prin faptul că este mai mult decât un restaurant - este un spaţiu viu, cu suflet, care a crescut odată cu nevoile oamenilor din jurul nostru. Ne-am dorit mereu să fim aproape de clienţi nu doar cu gusturi rafinate, ci şi cu înţelegere şi sprijin real. De aceea, una dintre cele mai importante strategii ale noastre a fost să rămânem conectaţi la realitatea vremurilor.

Am simţit, mai ales în ultimii ani, că oamenii sunt mai reţinuţi în cheltuieli - instabilitatea financiară, grijile cotidiene, toate acestea ne-au făcut să regândim prezenţa noastră pe piaţă. Aşa că ne-am adaptat nevoilor indispensabile, punând accent pe ceea ce contează cu adevărat: calitate, accesibilitate, autenticitate şi utilitate.

Rămânem prezenţi prin tot ce oferim: un meniu sănătos şi proaspăt pregătit, care ţine cont de bugetul fiecăruia; o grădină de vară în care părinţii pot lucra liniştiţi de pe laptop, în timp ce copiii lor participă la ateliere creative sau cluburi de lectură; evenimente tematice şi workshopuri care aduc comunitatea împreună.

Ne reinventăm permanent pentru a răspunde acestor vremuri, dar fără să ne pierdem esenţa - aceea de familie care înţelege, iubeşte şi susţine alte familii. Fie că e vorba de catering pentru companii, petreceri la domiciliu sau evenimente organizate în locaţia noastră (de la majorate şi mese festive în Crama şi Salonul cu Şemineu, până la workshopuri pentru copii în Salonul Dacia sau garden BBQ party în grădină), răspunsul nostru e mereu acelaşi: da, suntem aici pentru voi.

Pentru noi, Mon Paris este o prelungire a inimii noastre - o afacere de familie, cu trei copii de vârste diferite, care ne-au învăţat ce înseamnă cu adevărat echilibrul, nevoia de sprijin şi frumuseţea micilor bucurii zilnice. Şi asta vrem să oferim înapoi, cu iubire: un loc sigur, cald, sincer.

Reporter: Cum marcaţi sărbătorile de peste an - cum ar fi, de exemplu, Ziua Iei, Dragobetele, Mărţişorul, Paştele, Crăciunul, Anul Nou...?

Alexandra Dragne: La Mon Paris, fiecare sărbătoare e o poveste - o stare de spirit pe care o trăim împreună cu toţi cei care ne trec pragul. Ne place să spunem că nu doar pregătim meniuri speciale, ci construim universuri în miniatură. Folosim decoruri atent alese, specifice fiecărei ocazii, care să bucure şi ochii copiilor curioşi, şi sufletul părinţilor, dar şi pe cel al omului de afaceri care vine să-şi bea cafeaua în linişte sau al cinefilului care se opreşte după o piesă de teatru. Toţi simt în noi vibraţia autentică a sărbătorii, acel „acasă” cald şi sincer.

Ziua Iei, de pildă, este una dintre cele mai îndrăgite momente ale anului. Ne îmbrăcăm în straie tradiţionale, decorăm grădina de vară cu flori de câmp, lămpi rustice şi covoare ţesute şi aducem pe masă preparate inspirate din bucătăria românească, dar cu o tuşă modernă. Avem muzică live, poveşti, dansuri şi - mai ales - sentimentul că ducem mai departe o moştenire care nu trebuie uitată.

De Dragobete, Mărţişor, Paşte, Crăciun sau Anul Nou, întreaga locaţie se transformă. Fiecare salon - fie că este vorba de Crama intimă, Salonul cu Şemineu sau Grădina de vară - capătă o personalitate nouă. În preajma sărbătorilor de iarnă, luminiţele, mirosul de scorţişoară şi de vin fiert, colindele şi atelierele pentru copii creează magie. De Paşte, punem accent pe tradiţie, dar şi pe preparate de sezon, proaspăt gătite, în timp ce, de Anul Nou, Crama găzduieşte petreceri memorabile până în zori.

Fiecare decor, fiecare farfurie, fiecare zâmbet e pus cu sens. Pentru noi, sărbătorile nu sunt doar date în calendar, ci ocazii reale de a celebra comunitatea, familia şi tradiţiile. De aceea, clienţii noştri nu vin doar să mănânce. Vin să simtă că aparţin.

Reporter: Cine stabileşte meniul pe care-l serviţi clienţilor?

Alexandra Dragne: La Mon Paris, meniul este rezultatul unei colaborări strânse între noi, familia care conduce restaurantul, şi chef-ul nostru dedicat. Eu, soţul meu şi copiii noştri contribuim cu idei şi perspective din viaţa de zi cu zi, astfel încât preparatele să fie nu doar gustoase, ci şi adaptate nevoilor reale ale clienţilor noştri. Deşi am absolvit Facultatea de Drept şi sunt consilier juridic, pasiunea pentru gastronomie m-a determinat să urmez o şcoală renumită de bucătari şi să aprofundez studii de nutriţie, pentru a putea colabora în mod profesionist cu echipa noastră culinară.

Împreună cu chef-ul, creăm un meniu echilibrat, care să satisfacă toate gusturile: de la tatăl care vine la un prânz de afaceri, la mama care ţine dietă şi se bucură de o cafea cu prietenele, la copii şi, nu în ultimul rând, la turiştii care vor să descopere gustul autentic al Bucureştiului de altădată. Ne dorim ca fiecare preparat să fie o punte între tradiţie şi inovaţie, între sănătate şi savoare, pregătit din ingrediente locale şi proaspete.

Pentru noi, meniul Mon Paris este mai mult decât o listă de feluri de mâncare - este o experienţă, o declaraţie de grijă şi iubire pentru fiecare client care ne calcă pragul.

Reporter: Cu ce preparat culinar vă mândriţi cel mai mult? Ce recomandaţi potenţialilor clienţi din meniul restaurantului?

Alexandra Dragne: La Mon Paris, fiecare preparat este o poveste culinară, o îmbinare între tradiţie şi inovaţie, gândită cu grijă pentru a răspunde diverselor gusturi şi nevoi ale clienţilor noştri. Meniul nostru include preparate din bucătăria mediteraneană, franţuzească şi tradiţională românească, toate realizate cu ingrediente locale şi proaspete.

Pentru cei care ne vizitează în locaţie, recomandăm cu drag preparatele din vită, precum brisket, ribeye sau muşchi, care sunt apreciate de clienţii noştri fideli. De asemenea, supele creme, salatele proaspete, pastele şi preparatele din fructe de mare sunt alegeri populare.

Pentru familiile cu copii, am creat un meniu special adaptat, care include preparate precum piept de pui la grătar, şniţel de pui şi pui Shanghai cu cartofi prăjiţi, toate gătite cu ingrediente de calitate şi prezentate într-un mod atractiv pentru cei mici. Aceste preparate sunt disponibile atât în locaţie, cât şi prin livrare.

În ceea ce priveşte serviciile de catering, oferim platouri personalizate pentru evenimente, fie că sunt organizate în locaţie sau în deplasare. Acestea sunt concepute pentru a satisface diverse preferinţe şi cerinţe, asigurându-ne că fiecare eveniment este o experienţă culinară de neuitat.

Pentru părinţii care doresc să îmbine timpul petrecut cu copiii cu activităţi productive, oferim un spaţiu primitor unde pot lucra în timp ce copiii participă la workshopuri educative şi recreative. Astfel, ne asigurăm că întreaga familie beneficiază de o experienţă plăcută şi utilă.

Recomandările noastre speciale includ:

-Platourile de carne: brisket, ribeye, muşchi, raţă, biftec sau coastă de vita si porc, carne la garniţă tradiţională din untură şi diverse garnituri si evident cele cu peşte şi fructe de mare, toate preparate cu măiestrie de bucătarii noştri;

-Supele tradiţionale - ciorbă de perişoare, văcuţă sau găină cu taiţei de casă, preferate de mulţi dintre clienţii noştri;

-Salatele proaspete - salată grecească cu oregano, salată Caesar cu pui sau creveţi, salată de caracatiţă mediteraneană, toate preparate cu ingrediente de calitate.

-Preparatele din carne şi peşte prezentate mai sus;

-Meniul pentru copii;

-Serviciile de catering.

La Mon Paris, ne mândrim cu faptul că reuşim să îmbinăm tradiţia culinară cu inovaţia, oferind preparate care răspund diverselor gusturi şi nevoi ale clienţilor noştri. Fiecare preparat este gândit cu grijă şi pasiune, pentru a oferi o experienţă culinară de neuitat. Vă invităm să descoperiţi meniul nostru şi să vă bucuraţi de momente speciale alături de noi!

Reporter: Ce tipuri de petreceri pot fi organizate la Mon Paris?

Alexandra Dragne: După cum spuneam, Mon Paris nu este doar un restaurant, este un vis transformat în realitate, o poveste de familie crescută cu suflet, muncă şi multă iubire. Este locul unde oamenii se adună să celebreze viaţa - şi noi suntem acolo, cu toată dăruirea noastră, să facem din fiecare clipă o amintire frumoasă.

Organizăm toate tipurile de petreceri şi evenimente - de la cele mai mici şi intime, până la cele mari, pline de energie şi emoţie. Indiferent dacă este vorba despre o petrecere de majorat, o aniversare, un botez, o nuntă restrânsă, un baby shower, o logodnă, o petrecere de firmă sau un workshop educaţional, punem aceeaşi atenţie, aceleaşi braţe deschise şi aceeaşi inimă mare.

Grădina noastră de vară e vie şi primitoare, perfectă pentru petreceri în aer liber sau BBQ sub lumini calde. Crama aduce intimitate şi autenticitate serilor speciale. Salonul cu şemineu respiră eleganţă, iar Salonul Dacia, dedicat workshopurilor, este spaţiul în care învăţarea, creativitatea şi joaca se întâlnesc într-un mod firesc şi cald.

Dar poate cel mai frumos lucru la Mon Paris este că fiecare eveniment pe care îl găzduim capătă suflet. Pentru că noi nu facem lucrurile mecanic. Noi ascultăm, întrebăm, simţim. Şi apoi punem tot ce avem mai bun în fiecare decor, în fiecare platou pregătit, în fiecare farfurie aşezată pe masă, în fiecare zâmbet oferit.

Că e vorba de un adolescent care îşi serbează majoratul, de o familie care organizează un parastas cu discreţie sau de o companie care caută un loc sincer pentru un eveniment de echipă, noi facem tot ce ne stă în putere ca fiecare om să se simtă iubit şi respectat.

Reporter: Ce personalităţi marcante v-au călcat pragul?

Alexandra Dragne: Mon Paris este recunoscut nu doar pentru rafinamentul preparatelor sau frumuseţea locaţiei, ci mai ales pentru #DISCRETIA cu care ne tratăm clienţii.

În cei peste opt ani de activitate constantă, am avut onoarea de a fi aleşi de oameni din cele mai diverse domenii - de la personalităţi politice la figuri importante din televiziune, teatru, diplomaţie, cultură şi mediul de afaceri. Ne bucurăm sincer că au găsit în Mon Paris un loc potrivit pentru întâlniri, celebrări sau momente de linişte, iar în acelaşi timp ne onorează şi responsabilitatea de a le oferi intimitatea şi respectul pe care le merită.

Am fost deseori numiţi „restaurantul vedetelor”, „locul oamenilor de cultură şi al politicienilor” sau chiar „spaţiul de suflet pentru familiile acestora - de la petrecerile copiilor la întâlniri importante ale părinţilor lor”. Le mulţumim tuturor pentru încrederea şi loialitatea oferite, însă, dincolo de notorietate, ceea ce ne defineşte cu adevărat este faptul că la Mon Paris fiecare om este tratat ca o personalitate, indiferent de contextul în care ne calcă pragul.

Fie că organizăm un majorat emoţionant pentru un adolescent sau oferim sprijin discret unei familii în doliu, la un parastas, punem aceeaşi grijă, respect şi dăruire. La noi, fiecare eveniment este unic, pentru că fiecare om are o poveste aparte - şi merită să fie celebrat sau onorat ca atare.

Discreţia este una dintre valorile noastre de bază.

Noi nu ne-am construit renumele pe fotografii sau nume afişate, ci pe zâmbetele si recomandarile celor care pleacă de la noi cu inima plină şi cu dorinţa de a reveni. Iar pentru asta, le suntem profund recunoscători.

Reporter: Cum vedeţi parcursul acestui proiect de suflet numit Mon Paris?

Alexandra Dragne: Da, Mon Paris este un proiect de suflet şi, tocmai de aceea, vrem să îl vedem plin:

- de clienţi care vor mai mult decât un simplu eveniment - vor o experienţă,

- de părinţi care ştiu că pot lucra în tihnă în timp ce copiii lor sunt în siguranţă la ateliere,

- de tineri care vor o petrecere autentică,

- de bunici care vor un loc liniştit pentru a-şi onora amintirile,

- de oameni care vor să ni se alăture, în echipă - să creştem împreună, cu respect, cu încredere, cu bucurie.

Dacă simţi că rezonezi cu felul nostru de a vedea lucrurile - ca oaspeţi sau ca viitor coleg - te aşteptăm. Uşa noastră e mereu deschisă, cu căldură, cu mâncare bună şi cu suflet. Aici, la Mon Paris, nu doar organizăm evenimente. Construim relaţii pe fundaţii sanatoase care să ducă mai departe pasiunea şi respectul nostru pentru arta culinară şi pentru domeniul ospitalităţii.... Şi vrem să le construim cu voi, clienţi sau potenţiali colegi care aleg să îşi amintească magia vieţii şi care aleg să nu caute o destinaţie, ci să se bucure de întreaga "călătorie".

Reporter: Mulţumesc!

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iun. 2025
Euro (EUR)Euro5.0453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3983
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3779
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8892
Gram de aur (XAU)Gram de aur476.0454

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
letapeseries.com
aiiro.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb