Abonament gratuit

Acţionarii "Transelectrica" au prelungit cu două luni mandatele membrilor provizorii din CS

S.A.
Piaţa de Capital #Energie /

Acţionarii "Transelectrica" au prelungit cu două luni mandatele membrilor provizorii din CS

Acţionarii "Transelectrica" (TEL) au prelungit cu două luni, în cadrul Adunării Generale de ieri, mandatele membrilor provizorii din Consiliul de Supraveghere (CS), urmând să aleagă membri permanenţi în conformitate cu OUG privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, potrivit unui raport curent remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, cei şapte membri provizorii sunt: Ştefan Valeriu Ivan, Marius Iulian Carabulea, Iulius Dan Plaveti (fost director general al "Tarom"), Bogdan Bobora, Beatrice Ambro, Cristian Eugen Radu şi Corneliu Soroceanu.

În şedinţă s-a mai aprobat şi declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica", cu aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

De asemenea, acţionarii companiei au aprobat totodată declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie la filialele "Transelectrica" la care nu s-a declanşat până la această dată procedura de selecţie, respectiv OPCOM şi Formenerg, tot prin OUG nr. 109 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

"Transelectrica" a realizat în primul semestru al anului un profit net de 98 milioane lei, în scădere cu 30,6% faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile au urcat într-un ritm mult mai mare decât veniturile, potrivit News.ro.

Veniturile operaţionale (din exploatare) au crescut în primul semestru din acest an cu 29%, la 1,74 miliarde lei, în timp ce cheltuielile operaţionale au urcat cu 44%, la 1,45 miliarde lei.

"Transelectrica" gestionează 81 de staţii electrice la nivelul ţării şi 8.834 kilometri de linii electrice aeriene.

Compania administrează şi operează sistemul electric de transport şi este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pietei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN).

TEL este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,69% din acţiuni, şi are o valoare de piaţă de 2,11 miliarde lei (468,8 milioane euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS