Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Acţiunile Băncii Transilvania şi SIF Transilvania au urcat cu aproape 3% în prima parte a şedinţei

A.C.
Piaţa de Capital /

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) şi SIF Transilvania (SIF3) au urcat cu aproape 3% în prima parte a şedinţei, într-o piaţă în creştere cu 0,22% şi unde rulajele au rămas reduse în cazul majorităţii titlurilor.

Piaţa a fluctuat nesemnificativ până în jurul orei 13:00, după care a început să crească uşor.

Titlurile Băncii Transilvania şi SIF Transilvania au consemnat cele mai vizibile variaţii, urcând cu 2,78% şi, respectiv, cu 2,94% iar în jurul orei 14:55 acestea erau erau la nivelurile de +2,89%, respectiv +2,97. Cele două acţiuni au consemnat printre cele mai mari rulaje din piaţa principală, de 2,7 milioane lei şi, respectiv, de 2,2 milioane lei.

Preţul de tranzacţionare pentru acţiunile TLV era de 1,85 lei/acţiune iar pentru cele SIF3 era de 0,3084 lei/acţiune.

Acţiunile Băncii Transilvania au urcat în precedentele trei zile cu aproape 8%, pe fondul unor ordine de cumpărare plasate de un investitor mai mare şi în condiţiile unor ordine din ce în ce mai mici de vânzare.

Titlurile SIF Transilvania au rămas pe linia ascedentă din precedentele două zile, când au avansat cumulat cu 4,54%.

BVB a calculat după închiderea şedinţei de miercuri un nou preţ de referinţă pentru acţiunile SIF Transilvania, în baza unor prevederi din Codul Bursei potrivit cărora dacă o companie emite acţiuni gratuite preţul de referinţă al titlurilor existente trebuie corectat. Astfel, noul preţ de referinţă calculat de BVB pentru acţiunile SIF Transilvania este de 0,2995 lei, faţă de ultima cotaţie de miercuri a titlurilor, de 0,599 lei.

Miercuri a fost ultima zi în care investitorii au mai putut cumpăra titluri SIF Transilvania pentru a avea dreptul să primească acţiunile gratuite pe care compania le va emite în cadrul unei majorări de capital social. Acţionarii SIF Transilvania au decis la finalul lunii aprilie dublarea capitalului social, de la 109,2 milioane lei, la 218,4 milioane lei, prin capitalizarea rezervelor constituite din profit.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS