ADMINISTRATORUL, ÎN RĂZBOI TOTAL CU REPREZENTANŢII ACŢIONARILORAdio conciliere la SIF Muntenia

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 august 2012

Adio conciliere la SIF Muntenia

Administratorul spune că noul Consiliu deformează realitatea şi că unele măsuri adoptate de CRA încalcă prevederile Actului Constitutiv şi ale Contractului de Administrare

Petre Pavel Szel: "Nu există niciun element sau argument legal care să justifice rezilierea Contractului de Administrare"

SAI Muntenia, administratorul SIF4 Muntenia, contraatacă cu acuzaţii dure la adresa Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor, după ce acesta din urmă a cerut convocarea acţionarilor, pentru aprobarea condiţiilor privind rezilierea contractului de administrare.

CRA a mai cerut şi declanşarea acţiunii în răspundere contra administratorului pentru daune cauzate societăţii.

Administratorul acuză noul Consiliu că deformează realitatea şi că unele măsuri pe care le-a adoptat încalcă prevederile Actului Constitutiv şi ale Contractului de Adminis-trare, potrivit unui comunicat SAI Muntenia, transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.

"SAI Muntenia Invest, administratorul societăţii de investiţii financiare Muntenia SA, îşi exprimă surprinderea şi totala dezaprobare faţă de constatările şi hotărârile Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia SA (CRA) adoptate în cadrul şedinţei din data de 21.08.2012 şi prezentate în procesul-verbal aferent primit de SAI Muntenia Invest S.A. în data de 22.08.2012", se arată în comunicatul SAI.

SAI Muntenia Invest consideră că acuzele aduse de CRA SIF Muntenia nu au o susţinere faptică, fiind rezultatul unei grave deformări a realităţii şi, fiind chiar susceptibile, pe alocuri, să afecteze deopotrivă imaginea SIF Muntenia şi a SAI Muntenia Invest.

Petre Pavel Szel, Preşedinte-Director General al SAI Muntenia Invest, a declarat că SAI Muntenia Invest a respectat întru totul prevederile Contractului de Adminis-trare, acţionând în toate cazurile cu prudenţă şi diligenţă, cu luarea măsurilor necesare pentru prevenirea, înlăturarea şi limitarea pierderilor: "Prin urmare, nu înţelegem poziţia ostilă a CRA SIF Muntenia faţă de SAI Muntenia Invest SA, întrucât nu există niciun element cu argument legal care să justifice rezilierea Contractului de Administrare. Mai mult, unele măsuri adoptate de CRA SIF Muntenia, săptămâ-na trecută, încalcă atât prevederile Actului Constitutiv al SIF Muntenia, cât şi ale Contractului de Adminstrare".

Reprezentanţii SAI mai spun că CRA a dispus măsuri care impun limitări activităţii administratorului, "deşi, potrivit prevederilor legale şi statutare, Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor nu are competenţa de a adopta astfel de măsuri".

Astfel, Actul Constitutiv al SIF Muntenia prevede pentru CRA competenţa de a negocia şi semna Contractul de Adminis-trare, respectiv o serie de atribuţii care să permită monitorizarea adecvată a activităţii de administrare a SAI Muntenia Invest, se mai arată în comunicat.

CRA a decis, pe 21 august, ca administratorul să deruleze exclusiv operaţiuni de administrare curentă, să informeze Consiliul asupra oricăror operaţiuni mai mari de 10.000 de euro derulate în societăţile în care SIF Muntenia deţine participaţii majoritare sau de control, să solicite avizul Consiliului pentru orice alte operaţiuni decât cele curente care sunt urgente şi care pot duce la un rezultat pozitiv, să informeze de îndată şi în scris Consiliului asupra oricăror operaţiuni în numele şi/sau pe contul SIF Muntenia SA şi care au o valoare de cel puţin 10.000 de euro, să informeze asupra tuturor plăţilor aprobate şi/sau efectuate care au o valoare de cel puţin 5.000 de euro.

Respectivele măsuri au fost adoptate de CRA în mod ilegal, cu depăşirea sferei atribuţiilor sale, consideră reprezentanţii SAI Muntenia.

Petre Pavel Szel spune că administratorul SIF Muntenia, SAI Muntenia Invest, a depus în mod constant eforturi susţinute pentru a dezvolta o relaţie bazată pe criterii profesionale cu noii membri CRA, în limitele sferei de competenţă legală şi statutară recunoscute acestui organ: "Astfel, SAI Muntenia Invest şi-a exprimat disponibilitatea de a avea întâlniri cu CRA în cadrul cărora să se discute şi să se clarifice aspectele legate de gestiunea SIF Muntenia. Considerăm că doar o colaborare constructivă între CRA şi SAI Muntenia Invest, bazată pe o comunicare eficientă şi deschisă, în cadrul limitelor legale şi statutare ale competenţelor CRA, serveşte cu adevărat intereselor tuturor acţionarilor SIF Muntenia".

Reprezentanţii noului Consiliu al Reprezentanţilor Acţionarilor nu au transmis, până la închiderea ediţiei, o reacţie faţă de acuzaţiile aduse de SAI.

Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia a fost schimbat la Adunarea Generală a Acţionarilor din luna iulie, care a durat 34 de ore. Noua componenţă a Consiliului a fost aleasă de către un grup de investitori "revoluţionari", în frunte cu omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine 5% din titlurile SIF4.

Opinia Cititorului ( 20 )

 1. se strange latu filimoane nu mai ai scapare locul tau e la puscarieeeeeeeeeeeeeeeeee care neaparat trebuie sa fie lungaaaaaaaa

  Cum te a tradat dinu in aga or sa te tradeze din ce in ce mai multi doar esti secure si stii ca sobolanii parasesc primii corabia

  ciocoi vechi si noi :)) care sunt mai buni?

  Dl Szel vad ca va maniinca in cur si tot semnati ca bou' tot ce va pune n fata filimon cu, ,,consiliere'' Hoinaru. Va credeam mai cu bun simt dar vad ca ati albit degeaba sau sunteti senil.? Hanul Pitatilor,rest elements,clinica din pitasti,breaza sa,unisem cu majorarea de 100 miliarde.,bucur sa cu fina lu filimon,supararea lu Stubeanu, echipa de manageri de la Slobozia care in timp ce scriu, fura bani, semromul, vulturul cu majorare de capital si a doua zi vinduta,scandalul lui Visan cu probe si inca neterminat ca va mai pregateste niste surprize cu hanu unde tot matale ai semat. Cite dracu sa ti mai aminesc c-astea sunt citeva,mos tipit. O tii asa din prostie in prostie tugulane te prosteste Filimon cum vrea el si hoinaru pentr-un pumn de bani. Hai pa, du te la spital ca la nepoti nu ai vrut acum un an sau poate nu ai!

  Prea mutla vorbaraie, capul lui Motoc vrem!!! Bai, voi aia din conducerea SIF4 si SAI Muntenia, mergeti de buna voie la parnaie, aveti putina demnitate (stiu ca e lucru rar, totusi)

  In mod normal nu as face remarci la adresa fizionomiei unei persoane, dar in acest caz e de ajuns sa ne uitam la poza lui Szel ca sa ne dam seama, imediat, ca locul lui e la mititica.

  1. Te contrazic,eu il cunosc,e nevinovat si trebuie iertat ca nu stie ce face. Pentru putini bani va da cu subsemnatul si se va satura de procese ca porcu de laturi. Puscarie..... are o virsta,poate 2-3 ani.

  Treaba ta CRA mare risc ti ai asumat. Filimon cu Hoinaru si cu locotenentii Fica Trandafir,Mircea constantin, directorii din clan care conduc soc din portofoliul SIF, Sima,Soare,Anca,Dumitrescu,cum nati, fini,etc(vezi BUCUR SA, fina lui Filimon) astia sunt specializati numai in devalizari,fraudari si falimentari de firme. Aveti grija ca acum,in acest moment ei fura. Sotia lui Hoinaru ce-o mai consulta la ora asta,? Nu vor sa plece de buna voie,tin cu dintii de banii altora? Da,altceva nu stiu sa faca. Ce societati au adm acesti neica nimeni si ce rezultate au avut? Toate falite dar sunt cei mai buni manageri ptr banii altora. Hai pa

  Extraordinara atitudine dl Szel demna de caracterului dvs si al acolitilor,sa va fie rusine ca v-ati inhaitat la mirsavii cu d-alde filimon,dinu si hoinaru. De aproape trei ani presa va ciinta dar dumneata nici macar n-ai catadicsit sa ii opresti darmite sa te retragi. Da gresesc! Te -ai bagat in laturi te maninca porcii. V-ati vindut demnitatea pentru nimic unor speculatori de destine care n-au mama si tata, care nu o sa va recunoasca cind va trebui sa recunoasteti ca habar nu aveati ce se intimpla linga dvs,pe ce lume traiti,ca nu ati furat impreuna,nu ati fost la curve,chefuri pe tarimuri exotice cu si fara neveste,ca ati primit doar prime bonusuri si nu felii din metri cubi de bani furati din sif. Cum comentati afacerea HANUL PIRATILOR in care Filimon avea o treime cedata de Hoinaru si visan? Hai raspudeti ca orcum o sa raspundeti anchetatorilor. Pentru ce dle Szel! ?!?!

  SAI Muntenia Invest a actionat cu atata "prudenta si diligenta" incat activul net al SIF Muntenia, a scazut in perioada decembrie 2011-iulie 2012 cu 9,8 milioane euro (in conditiile in care din totalul datoriilor am exclus dividendele) iar portofoliul, la finele lunii iulie, era mai mic cu 397500 euro fata de luna iunie. Oare de ce este asa surprinsa SAI Muntenia Invest de reactia actionarilor fata de proasata sa activitate de administrare ?! Oare in ce film am vazut ca administratorul se lupta cu actionarii care si-au lasat averea pe mana lui ?!

  1. ha ha ha , astia de la SAI au uitat ca pana la preluarea SIF-ului in proprietatea personala a lui Filimon, orice plata din conturile SIF in conturile SAI se facea numai cu acordul Directorului general al SIF-director numit de catre CRA?! Aaaa, dar CRA-ul prezidat de Marian Dinu, fiind la dispozitia lui Filimon, a renuntat la orice astfel de reguli iar acum se striga in gura mare ca actionarii (prin reprezentatii lor din CRA) isi depasesc "atributiunile" Adica sa intelegem ca singura atributiune este aceea de a veni cu banul ????

   Bhaaaaaaaaaaaaaaa.....daca e cu penal e cu fara proceduri...sa moara mata....adica ce vrea CRAul? sa plece tata mare Szel acasa? si tantile de la SAI sa plinga pe Splai? si alde butoanele rosii sa fie someri pe la 50 ani....fuck.... e rai sugaciiiiii.....e de neinteles ce se vrea....confuzie total...surprindere...shockkkk kkkkkkk

   Bhaaaaaaaaaaaaaaa.....daca e cu penal e cu fara proceduri...sa moara mata....adica ce vrea CRAul? sa plece tata mare Szel acasa? si tantile de la SAI sa plinga pe Splai? si alde butoanele rosii sa fie someri pe la 50 ani....fuck.... e rai sugaciiiiii.....e de neinteles ce se vrea....confuzie total...surprindere...shockkkk kkkkkkk

   Bhaaaaaaaaaaaaaaa.....daca e cu penal e cu fara proceduri...sa moara mata....adica ce vrea CRAul? sa plece tata mare Szel acasa? si tantile de la SAI sa plinga pe Splai? si alde butoanele rosii sa fie someri pe la 50 ani....fuck.... e rai sugaciiiiii.....e de neinteles ce se vrea....confuzie total...surprindere...shockkkk kkkkkkk

   Bhaaaaaaaaaaaaaaa.....daca e cu penal e cu fara proceduri...sa moara mata....adica ce vrea CRAul? sa plece tata mare Szel acasa? si tantile de la SAI sa plinga pe Splai? si alde butoanele rosii sa fie someri pe la 50 ani....fuck.... e rai sugaciiiiii.....e de neinteles ce se vrea....confuzie total...surprindere...shockkkk kkkkkkk

   Bhaaaaaaaaaaaaaaa.....daca e cu penal e cu fara proceduri...sa moara mata....adica ce vrea CRAul? sa plece tata mare Szel acasa? si tantile de la SAI sa plinga pe Splai? si alde butoanele rosii sa fie someri pe la 50 ani....fuck.... e rai sugaciiiiii.....e de neinteles ce se vrea....confuzie total...surprindere...shockkkk kkkkkkk

   Bhaaaaaaaaaaaaaaa.....daca e cu penal e cu fara proceduri...sa moara mata....adica ce vrea CRAul? sa plece tata mare Szel acasa? si tantile de la SAI sa plinga pe Splai? si alde butoanele rosii sa fie someri pe la 50 ani....fuck.... e rai sugaciiiiii.....e de neinteles ce se vrea....confuzie total...surprindere...shockkkk kkkkkkk

  Istericii care au scris comentariile sunt latraii informați care in viața lor n au făcut nimic si acum au simțit miros de sânge. Prostilor, stati linistiti ca n-ajungeti la masa bogatilor. Nu sunteți in stare. Veți line blidele

  Ai fost premiat pt latraturi, jigodie? Ți-au aruncat viitorii tai stăpâni o ciosvarta sa-ți umpli gusa flamanda? Nu, nu ți-au dat pentru ca, chiar dacă tu te guduri si lingi tot ce gasesti

  Stapanul nu te observa, ești prea fomist, prea prost si prea lichea. Nici măcar iaciu si compania nu apreciază câinii flamanzi. Lor le plac ursii polari . Du-te dracului de prost. Nici măcar o injuratura ca lumea nu merita, așa ca multumeste-te cu clasica: sugi-o

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro