BCR: Bucureştenii au realizat cele mai multe tranzacţii non-cash

F.A.
Bănci-Asigurări / 26 august 2013

Cei mai activi clienţi din punct de vedere al numărului de tranzacţii non-cash sunt în Bucureşti şi judeţul Ilfov, urmaţi de cei din judeţele Timiş şi Braşov, rezultă dintr-un studiu al BCR efectuat pe segmente interne de clienţi.

Pe ultimele locuri în acest clasament (judeţe unde clienţii preferă tranzacţiile cash în detrimentul celor non-cash) se situează: Bistriţa, Neamţ şi Călăraşi.

Cele mai utilizate 5 canale non-cash folosite de clienţii BCR sunt: plăţile la POS, operaţiunile prin Click 24 Banking, plăţile automate prin Direct Debit şi Standing Order şi plăţile efectuate la ATM, potrivit unui comunicat de presă..

"Clienţii BCR care au adoptat plăţile prin metodele non-cash sunt persoane active care au ales pachetele de cont curent ClasiCont, ExtraCont şi TotalCont, prin care îşi pot administra rapid şi eficient finanţele personale. Pachetele de cont curent BCR oferă cel mai scăzut cost total pentru operaţiunile bancare care fac parte, inevitabil, din viaţa de zi cu zi a oricarui client: plata facturilor sau transferuri bancare", a declarat Catalina Zincenco, Sef departament, Produse de Economisire si Investitii, BCR.

Conform aceluiaşi studiu, cele mai multe convenţii de Direct Debit (serviciu prin care un client împuterniceşte banca să efectueze automat plata facturilor lunare din contul curent către furnizori de servicii agreaţi) au fost încheiate de clienţii din Bucureşti, Constanţa şi judeţul Argeş.

Totodată, cele mai multe convenţii de plată facturi de la ATM au fost încheiate de clienţii din Bucureşti şi judeţele Sibiu şi Brasov.

În ceea ce priveşte utilizarea cardurilor pentru tranzacţii non-cash, în ultimii ani preferinţa deţinătorilor de card de credit este evidentă: plata cumpărăturilor cu cardul are acum o pondere de 87% în total tranzacţii, faţă de 29% în 2007, se mai arată în comunicat. Aceeaşi preferinţă se manifestă şi în rândul deţinătorilor de card de debit, ponderea plăţilor cumpărăturilor cu cardul fiind acum la 38%, faţă de 12% în 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro