BERD a acordat Băncii Transilvania 15 milioane de euro pentru finanţarea proiectelor de eficienţă energetică

A.C.
Bănci-Asigurări /

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă o nouă finanţare, în valoare de 15 milioane de euro, Băncii Transilvania, suma fiind destinată întreprinderilor mici şi mijlocii care investesc în proiecte de eficienţă energetică şi energie regenerabilă, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Creditul face parte din Facilitatea de Finanţare pentru Energie Sustenabilă a IMM-urilor din România, un instrument folosit pentru promovarea utilizării mai eficiente a energiei, ca modalitate de reducere a cheltuielilor şi de creştere a competitivităţii IMM-urilor.

Facilitatea este a doua de acest tip acordată Băncii Transilvania. Un împrumut anterior, de 10 milioane de euro, acordat de către BERD la sfârşitul anului 2012 pentru eficienţă energetică, a fost utilizat integral, 34 de IMM-uri beneficiind de finanţare din această linie.

"Acordul semnat astăzi cu BERD aduce numeroase beneficii: în primul rând pentru mediu, prin reducerea emisiilor de gaze poluante, apoi pentru economie, prin îmbunătăţirea competitivităţii industriale, cât şi pentru clienţii noştri care, prin investiţiile efectuate, beneficiază de economii tangibile, fie prin facturi mai mici la energie, fie ca venituri din surse regenerabile şi, nu în ultimul rând, pentru Banca Transilvania, care este, astfel, în măsură să ofere în continuare sprijin financiar pentru proiecte de investiţii profitabile şi viabile din punct de vedere tehnic", a explicat Omer Tetik.

El a mai spus că investiţiile deja realizate din prima facilitate acordată de BERD au generat scăderea emisiilor de carbon cu aproximativ 890.000 de tone, reprezentând echivalentul emisiilor a 280.000 de maşini pe parcursul unui an.

BERD a acordat până acum 60 de milioane de euro mai multor bănci din România cu aceeaşi destinaţie.

Împrumuturile pentru eficienţă energetică beneficiază de asistenţă tehnică şi de stimulente financiare asigurate prin finanţări nerambursabile de la Uniunea Europeană.

BERD este cel mai mare investitor instituţional din România. Până în prezent, instituţia a investit peste 6,9 miliarde de euro în 366 de proiecte din toată ţara.

Banca Transilvania este a treia bancă din România în funcţie de active. BERD deţine aproape 15% din capitalul băncii, fiind cel mai mare acţionar al BT.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS