Binance: Ratele scăzute ale dobânzilor cresc lichiditatea în sistemul financiar

F.D.
Piaţa de Capital / 19 septembrie

Binance: Ratele scăzute ale dobânzilor cresc lichiditatea în sistemul financiar

Reducerea de 0,5 puncte procentuale ale ratelor de dobândă Fed poate avea un impact considerabil asupra preţurilor activelor digitale. Ratele scăzute ale dobânzilor cresc lichiditatea în sistemul financiar, stimulând cererea pentru active cu randament mai ridicat şi mai riscante, inclusiv cripto. De exemplu, BTC a înregistrat o creştere de 375% între februarie 2020 şi februarie 2022, când ratele erau aproape de zero, spun reprezentanţii Binance conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În plus, ratele mai scăzute pot stârni temerile de inflaţie - determinând unii investitori să apeleze la criptomonede pentru a-şi proteja puterea de cumpărare - şi pot slăbi dolarul american, făcând ca mulţi investitori să considere activele digitale ca pe o rezervă alternativă de valoare.

Bitcoin şi alte active digitale au caracteristici unice care le-ar putea modela perspectivele pe fondul reducerilor de rate. Un factor cheie de luat în considerare este recenta înjumătăţire a Bitcoin, un eveniment care duce istoric la creşterea preţurilor la 6-18 luni după aceea. Disponibilitatea ETF-urilor spot ar putea facilita, de asemenea, tranziţiile mai uşoare între acţiuni şi cripto, permiţând lichidităţii crescute din reducerile ratelor să intre pe pieţele cripto. În plus, în timp ce septembrie este de obicei o lună slabă pentru activele digitale, preţurile cresc adesea din octombrie şi reducerile preconizate ar putea oferi un impuls suplimentar pe măsură ce preţurile revin.

Efectele reducerilor dobânzilor Fed asupra pieţei activelor digitale sunt incerte, dar mai mulţi indicatori sugerează că schimbările de politică din septembrie ar putea fi oportune pentru investitorii cripto. Costuri mai mici de împrumut şi lichiditate crescută oferă un peisaj promiţător pentru activele digitale. Tendinţele istorice şi factorii unici cripto-specifici sporesc şi mai mult optimismul că aceste schimbări de politică ar putea cataliza creşterea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb