BVB / MARCEL MURGOCI, ESTINVEST FOCŞANI:Deprecieri la BVB, generate de scăderile de pe bursele străine

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 august 2015

Deprecieri la BVB, generate de scăderile de pe bursele străine

Scăderile înregistrate pe pieţele externe, mai ales pe piaţa americană, au determinat, vineri, deprecieri consistente ale indicilor bursieri autohtoni, ne-a declarat Marcel Murgoci, director operaţiuni la EstInvest Focşani.

Lichiditatea a ajuns la 42,53 milioane de lei (9,6 milioane de euro) per total, "un volum de tranzacţionare mai bun faţă de zilele anterioare", a mai precizat Marcel Murgoci.

Pe piaţa regular, cele mai mari transferuri au fost realizate cu acţiuni Romgaz (SNG), care au totalizat 8,33 milioane lei. Cotaţia SNG a crescut cu 0,28%, la 32,69 lei/unitate.

"Deşi toată şedinţa au fost pe minus, titlurile Romgaz au închis în creştere, pe fondul tranzacţiei din închiderea şedinţei de tranzacţionare", se arată în raportul zilnic realizat de Prime Transaction.

Tot vineri, au fost schimbate titluri Banca Transilvania (TLV) de 6,49 milioane lei, preţul de închidere fiind de 2,3 lei/unitate, în coborâre cu 1,92% faţă de şedinţa anterioară.

Totodată, acţiunile BRD - Groupe Société Générale (BRD) au scăzut cu 2,09%, la 10,08 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,42 milioane de lei.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit Fondului Proprietatea, cu un rulaj de 3,32 milioane lei. Cotaţia FP s-a depreciat cu 0,64%, ultimul preţ fiind de 0,77 lei/unitate.

Şedinţa de vineri a consemnat şi o tranzacţie de tip "deal", cu acţiuni Electrica (EL), în valoare de 1,69 milioane de lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 1,01%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât tot cu 1,01%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 1,35%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 1,1%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat şi el cu 1,56%.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro