Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

C. Săftoiou vorbea, în 2006, de îngrijorări privind o posibilă paralizie a preşedintelui

F. A.
Ziarul BURSA #Politică #WikiLeaks despre Romania /

Fostul consilier prezidenţial Claudiu Săftoiu i-a spus ofiţerului politic al ambasadei SUA, în mai 2006, în contextul operaţiei de hernie la care a fost supus şeful statului, că doctorii au fost îngrijoraţi de o posibilă paralizie dacă operaţia nu s-ar fi produs imediat.

Publicaţia citează un document neclasificat, atribuit ambasadei SUA, şi care ar fi fost obţinut de Wikileaks, în care se vorbea, pe 9 mai 2006, despre operaţia de hernie de disc a preşedintelui Băsescu.

"Preşedintele României Traian Băsescu a fost supus unei operaţii pentru hernie de disc în dimineaţa zilei de 9 mai, marţi, la Spitalul Universităţii din Viena, Allgemeines Krakenhaus. El a fost transportat cu un avion în seara precedentă. Un comunicat de presă al Preşedinţiei arată că doctorii sunt optimişti în ceea ce priveşte starea lui Băsescu şi anticipează că timpul de recuperare va fi de aproximativ şapte zile", se arată în document.

Documentul menţionează că primul raport despre durerile lui Băsescu a apărut în 7 mai 2006, seara, când şeful statului a fost internat la Secţie de Urgenţă a Spitalului Universitar din Bucureşti.

"Consilierul prezidenţial Claudiu Săftoiu i-a spus ofiţerului politic al ambasadei că Băsescu simţea amorţeli în partea de jos a corpului, iar doctorii au fost îngrijoraţi de o posibilă paralizie dacă nu va fi operat imediat. Săftoiu a adăugat că Băsescu < a strâns din dinţi" şi s-a comportat ca şi când nu ar fi avut nici un disconfort, dar membrii staff-ului îi vedeau clar durerea", se mai arată în document.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS