Abonament gratuit

Campanie pentru învăţământul profesional

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură /

Campanie pentru învăţământul profesional

Nevoia de muncitori calificaţi este tot mai intensă în industria autohtonă. Ministerul Educaţiei a început să facă paşi concreţi în revigorarea învăţământului profesional, după ce acelaşi minister, cu ani în urmă, l-a pus pe butuci.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Formarea Profesională Iniţială în Sistem Dual (ANFPI), Stelian Fedorca, a declarat că instituţia pe care o conduce va demara o campanie naţională permanentă pentru învăţământul profesional dual: "Noi începem o campanie de informare care va fi permanentă, inclusiv cu spoturi la televizor, în rândul părinţilor, această campanie de promovare, de consiliere şi sprijin, vom începe cu elevi de clasa a şasea şi a şaptea, de-a lungul întregului an. Aceste campanii nu vor fi doar în perioada de promovare a ofertelor, ci vor fi constante. Am semnat contracte de colaborare cu centrele judeţene de resursă şi asis-tenţă educaţională, pentru a trimite către părinţii copiilor chestionare din care noi să vedem ce strategie aplicăm pentru a-i determina să îşi trimită copiii spre şcoala profesională. Avem şi un site, strategia va fi făcută publică, şi avem mai multe tipuri de activităţi începute, în special de consiliere a părinţilor de a-şi îndruma copiii spre şcoa-la profesională, de a realiza o bază de date cu toţi agenţii economici care doresc şi agenţii economici care sunt sceptici. În acelaşi timp vom urmări îndeplinirea condiţiilor din contractele de practică şi adaptarea actelor normative, îmbunătăţirea acestora, cu elemente noi, astfel încât acest sistem profesional în sistem dual, această formare profesională şi aceste şcoli profesionale să devină un proces ireversibil".

Preşedintele ANFPI a subliniat că, pentru a creşte numărul unităţilor şcolare în sistem dual, este nevoie de implicarea autorităţilor locale şi a mediului de afaceri, după care să se solicite Inspectoratului Şcolar înfiinţarea claselor respective, cu condiţia asigurării condiţiilor de cazare şi masă. Prin ordin de ministru se obţine, ulterior, personalitatea juridică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS