Directorul general al Nvidia, Jensen Huang, a lăudat sâmbătă eforturile preşedintelui american Donald Trump de a stimula industria tehnologică din SUA, afirmând că sunt "vizionare", în timp ce compania sa a anunţat un parteneriat cu mai multe companii suedeze pentru dezvoltarea infrastructurii de inteligenţă artificială în Suedia, potrivit news.ro.
Nvidia va furniza cea mai recentă platformă de AI destinată centrelor de date unui grup de companii suedeze, printre care se numără producătorul de echipamente de telecomunicaţii Ericsson şi compania farmaceutică AstraZeneca.
În ultimele săptămâni, Nvidia a încheiat parteneriate similare în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, după ce administraţia Trump a anulat o reglementare introdusă de fostul preşedinte Joe Biden, care ar fi limitat exporturile de cipuri AI.
Huang, care anterior a criticat aceste restricţii, numindu-le "un eşec", a declarat că preşedintele Trump doreşte ca firmele americane să câştige.
"Acum patru ani, companiile tehnologice americane aveau un mare succes în China. Am pierdut aproximativ 50% din cota de piaţă, iar concurenţa a crescut," a spus el la Norrkoping, unde urma să primească un doctorat onorific din partea Universităţii Linkoping.
"Preşedintele îşi doreşte ca tehnologia americană să câştige, ca Nvidia şi alte companii americane să vândă cipuri în întreaga lume, să genereze venituri, taxe, investiţii şi să construiască în Statele Unite," a adăugat CEO-ul.
Administraţia Trump a introdus tarife vamale extinse, susţinând că acestea vor stimula creşterea economică, vor readuce locurile de muncă în industrie şi vor creşte veniturile din taxe.
Totuşi, numeroşi economişti şi reprezentanţi ai mediului de afaceri avertizează că tarifele ar putea avea efecte contrare, ducând la recesiune în SUA şi încetinire globală, prin creşterea costurilor, perturbarea lanţurilor de aprovizionare şi scăderea încrederii consumatorilor şi investitorilor.
În pofida acestor riscuri, Huang a declarat că multe dintre politicile legate de reindustrializare sunt "foarte vizionare".
"Producţia în SUA, securizarea lanţului de aprovizionare, obţinerea unei reale rezilienţe, redundanţe şi diversităţi în producţie - toate acestea sunt excelente," a conchis el.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.05.2025, 09:41)
Ce sa zica si el, trebuie sa-si apere afacerea, clientii si partenerii. Altfel risca tot felul de sanctiuni din partea lui Trump.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.05.2025, 11:34)
Deci din lacomie companiile vestice au externalizat tot, pierzand un avantaj competitiv, china copiind tot, si acum sunt “vizionari” ca sunt fortati sa produca in State dar de data aceasta avand o competitie externa formata si finantata chiar de ei:-)…”vizionari”:-)