CITIZENS TAKE OVER EUROPE/ MAIA MAZURKIEWICZ."COVID-19 a împărţit lumea în mai multe categorii"

BEATRICE ANDRAŞ
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 mai 2020

Maia Mazurkiewicz

Maia Mazurkiewicz

Criza de sănătate COVID-19 a împărţit lumea în mai multe categorii, iar în acest moment este de o importanţă majoră să ne informam din surse oficiale, este de părere Maia Mazurkiewicz, co-fondator Alliance4Europe. În timp ce numărul de noi victime ale noului coronavirus creşte rapid şi pe tot globul, diverşi actori, inclusiv guverne străine, reuşesc să înmulţească şi să amplifice naraţiuni conflictuale pentru a submina sistemele democratice şi a slăbi sănătatea spaţiului informaţional european, conform sursei citate.

Uniunea Europeană este o ţintă majoră a campaniilor de dezinformare cu privire la COVID-19, susţine Nad'a Kovalcikova, Manager de programe la Alianţa pentru securizarea democraţiei (ASD) din biroul Bruxelles al GMF. În opinia domniei sale, este nevoie de mass-media şi o sferă publică europeană cu adevărat transnaţionale, pentru a construi rezistenţa împotriva dezinformării în afacerile UE.

De asemenea, Anthony Grayiling, filosof şi autor britanic, a declarat că U.K. se împarte în două parţi, în acest moment: o parte în manipularea rezultată prin dezinformare şi a doua parte moartea din cauza noului virus Covid-19, acesta fiind un eveniment tragic cu care ne confruntam.

Totodată, criza de sănătate COVID-19 a scos la lumină provocările sistemice din ecosistemul informaţional. Dezinformarea manipulează minţile cetăţenilor, semănă discordia şi subminează sistemul democratic, consideră sursa citată, apreciind: "Susţinerea cetăţenilor să dobândească abilităţi cheie în mass-media pentru identificarea dezinformării va necesita o schimbare sistemică în instituţiile de învăţământ şi sociale. Cu toate acestea, implicarea trans-media trebuie să fie mai echitabilă din punct de vedere geografic, pentru a fi cu adevărat transnaţională şi durabilă".

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro