Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Compania "Tepco", amendată cu 2,8 milioane de euro pentru dezastrul de la Fukushima

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Compania "Tepco", amendată cu 2,8 milioane de euro pentru dezastrul de la Fukushima

Un tribunal din Japonia a decis, vineri, că furnizorul de electricitate "Tepco" se face responsabil de accidentul nuclear de la Fukushima din 2011, condamnând compania la plata unei amenzi de 376 milioane de yeni (2,8 milioane de euro), informează Reuters, conform Agerpres.

Judecătorul Masaru Sakamoto, care a prezidat şedinţa tribunalului din Chiba (zona metropolitană Tokyo), a respins în schimb solicitarea celor 42 de reclamanţi de a admite şi responsabilitatea statului, care, potrivit verdictului de vineri, nu ar fi putut evita accidentul.

Cei 42 de civili, care au fost nevoiţi să-şi abandoneze casele în 2011 din cauza accidentului provocat de un puternic tsunami, ceruseră din partea "Tepco" şi a statului o sumă de 2,8 miliarde de yeni (21 milioane euro) ca daune-interese pentru prejudiciul moral suferit.

La nivel naţional, un total de 12.000 de cetăţeni din 18 provincii ale Japoniei au lansat acţiuni colective în justiţie după tragedia de la Fukushima. Responsabilitatea statului în acel dezastru a fost recunoscută însă o singură dată, în martie, când tribunalul din Maebashi (la nord de Tokyo) a considerat că atât guvernul, cât şi "Tepco" se fac vinovaţi de neglijenţă.

În total, peste 450.000 de locuitori din Japonia au fost nevoiţi să-şi abandoneze casele după tripla catastrofă - seismul urmat de tsunami, cu un bilanţ de 18.500 morţi şi dispăruţi, apoi accidentul de la centrala nucleară -, la ordinul autorităţilor sau de teama radioactivităţii.

În iunie, la Tokyo a început procesul a trei foşti directori de la "Tepco" pentru responsabilitatea lor în accident. Cei trei sunt acuzaţi că nu au luat măsurile care ar fi permis evitarea avarierii centralei de către tsunami. Verdictul încă nu a fost pronunţat în acest proces.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS